Polițele de asigurare emise de compania Euroins, care urmau să expire automat pe 8 septembrie, vor fi valabile încă trei luni, până la data de 8 decembrie, a anunțat astăzi premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Ciolacu a declarat că motivul acestei modificări este că sunt încă în vigoare 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins și că dacă s-a păstra termenul actual de expirare de 8 septembrie ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea RCA a unui segment urias din parcul auto național.

Potrivit legii, toate polițele Euroins aflate încă în vigoare, aproximativ 1,8 milioane, urmau să expire automat pe 8 septembrie 2023, odată cu încheierea termenului de trei luni de la data pronunțării falimentului companiei în instanță. ASF a retras autorizația de funcționare a companiei Euroins pe 17 martie 2023, iar falimentul a fost pronunțat de Tribunalul București pe 9 iunie.

1 COMENTARIU

  1. Da de ce sa nu expire la termen, asa cum au fost facute? Mai raman dupa aceasta dat valabile doar cateva sute, probabil. ASF – ul nu poate gestiona acest lucru?!
    Atunci care-i rolul lui?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.