Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a afirmat că Viktor Orban, prin declarațiile sale pe care le-a făcut la Băile Tușnad, creează un curent favorabil lui Vladimir Putin în țara noastră.

”Îmi este greu să comentez declaraţiile unui lider european, în al cărui discurs, din păcate, regăseşti pasaje din manualul de propagandă al Kremlinului. E deranjant că domnul Orban a ales să transmită aceste mesaje unui public din România, unor cetăţeni români, chiar dacă de etnie maghiară, încercând să creeze un curent favorabil lui Vladimir Putin în România”, a spus Ionuţ Stroe.

Deputatul liberal i-a recomandat premierului de la Budapesta să își caute în Ungaria un public, deoarece în România nu va găsi.

”Am văzut lideri ai unor state mai mici în Europa, mai aproapiate de graniţia cu Rusia şi cu mai mult curaj faţă de Vladimir Putin, decât are Viktor Orban. Dacă ne uităm şi la celelalte declaraţii, nimic din ce spune domnul Orban nu mai seamănă cu discursul unui lider european, totul este împotriva spiritului european. Transilvania este un model al toleranţei pentru toată Europa, iar premierul maghiar vine să facă, tocmai aici, nişte afirmaţii la limita rasismului, despre „amestecul de rase”, care nu mai au nici o legătură cu valorile noastre comune”, a spus Stroe.

La întâlnirea de la Băile Tușnad au participat și liderii UDMR, în frunte cu președintele Kelemen Hunor. Purtătorul de cuvânt al PNL este optimist și crede că partidul condus de Hunor va promova, în continuare, un model al toleranței și cooperării, așa cum a făcut-o până acum.

”Cred că este treaba lor să clarifice dacă s-a schimbat ceva. Nu e cazul să facem un subiect de coaliţie din asta, cum propun unii din PSD. Din câte ştiu, miniştrii UDMR din Guvern sunt 100% solidari cu acţiunile României şi UE legate de Rusia”, a concluzionat Stroe.

Reamintim că sâmbătă, 23 iulie, premierul Ungariei, Viktor Orban, a declara că după încheierea conflictului dintre Rusia și Ucraina, Europa trebuie să vină cu o nouă strategie pentru a supraviețui vremurilor de acum. Mai mult, liderul de la Budapesta a precizat că alimentarea Ucrainei cu arme de ultima generație va prelungi războiul.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește și: Cenzura din Televiziunea Română –importată din Ungaria lui Viktor Orban

1 COMENTARIU

  1. Atâta schimbați sensul celor declarate și contextul încât până la urmă totul se va întoarce împotriva celor care întrețin ”patriotismul” prin acest fel de ură. Noi în Transilvania am depășit de mult toleranța – un cuvânt jenant – și creăm împreună viitorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here