Peste 1,2 milioane lei pune la bătaie Primăria Bistriţa pentru atribuirea a trei contracte. Unul dintre acestea se referă la furnizarea de echipamente şi montaj echipamente şi dotări aferente investiţiei pe care municipalitatea o derulează cu privire la reabilitarea clădirii de pe str. Gh. Şincai în scopul înfiinţării Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică, un altul are ca obiectiv extinderea reţelelor de gaze naturale pentru alimentarea Parcului industrial Bistriţa Sud, iar cel de al treilea se referă la lucrări de consolidare a străzii Slătiniţa, pe o lungime de 3 km.

 

În ultimul an din cel de-al doilea său mandat, primarul Ovidiu Creţu s-a gândit să mai facă ceva pentru urbe şi pentru locuitorii acesteia – lucrări nu foarte însemnate dar care al o adică dau bine în campania electorală de anul viitor. Drept urmare, edilul se va putea lăuda cu amenajarea unei străzi într-o zonă pe care ani buni de zile a ignorat-o, cu faptul că prin amenajarea unei clădiri poate atrage mai mulţi turişti în Bistriţa, iar prin lucrările din zona noului parc industrial se va bate cu pumnul în piept că va crea astfel locuri de muncă.

Dar să vedem mai exact despre ce este vorba.

 

Strada din Slătiniţa urmează să fie consolidată

Licitaţia pentru atribuirea contractului cu privire la lucrările de execuţie în vederea consolidării străzii Slătiniţa, pe o lungime de 3 km, a fost lansată la începutul acestei luni, pe 2 iulie. Valoarea contractului este de 700.454,27 lei (564.882,60 lei, fără TVA), din care 5% sunt bani alocaţi cheltuielilor diverse şi neprevăzute.

Pentru a fi eligibili, ofertanţii trebuie, printre altele, să aibă o cifră de afaceri medie pe ultimii 3 ani – 2012, 2013 şi 2014 – de minim 600.000 lei, că nu au datorii scadente în luna anterioara celei în care este prevăzut termenul limită de depunere a ofertelor (14.06 2015) către bugetul consolidat al statului, precum nici către bugetul local. Totodată, ofertanţilor li s-a solicitat şi prezentarea unei liste a principalelor lucrări executate în ultimii 5 ani (împliniţi la data limită de depunere a ofertelor),conţinând valori, perioada şi locul de execuţie, beneficiari,indiferent dacă aceştia din urmă sunt autorităţi contractante sau clienţi privaţi, dar şi să facă dovada că în ultimii 5 ani de la data limită stabilită pentru depunerea ofertelor au executat lucrări similare în valoare/valoare cumulată de cel puţin 500.000,00 lei fără TVA la nivelul unui contract/cel mult 3 contracte.

În cursa pentru obţinerea acestui contract au intrat doar două firme – SC LDP SA Bistriţa şi SC ARL Cluj.

În vederea bunei derulări a acestei investiţii, municipalitatea a scos la licitaţie şi contractul pentru asigurarea dirigenţiei de şantier, în valoare de 9.611 lei.

Pe strada vizată de municipalitate a fi reabilitată, au apărut o serie de degradări – fisuri și crăpături ale carosabilului – şi cedări de terasamente, sau alunecări de versanți. După execuţia ultimelor lucrări, în anul 2012 s-a realizat o expertiză tehnică pentru stabilirea măsurilor urgente necesare a se efectua în vederea remedierii degradărilor apărute. Datorită faptului că aceste măsuri nu au fost puse în practică, degradările existente s-au accentuat şi s-au extins, motiv pentru care în anul 2014, beneficiarul a solicitat întocmirea unei expertize a situației de actualitate și întocmirea unei documentații de avizare a lucrărilor de intervenție pentru strada respectivă.

 

În parcul industrial vor fi extinse reţelele de gaze

Un alt contract scos la licitaţie de curând de Primăria Bistriţa, mai precis pe 7 iulie, are ca obiect execuţia de lucrări în vederea extinderii reţelei de gaze naturale în perimetrul Parcului industrial Bistriţa Sud. Valoarea contractului este de 678.131 lei (546.879,9 lei fără TVA) din care 5% este suma alocată cheltuielilor diverse şi neprevăzute.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 20 iulie, iar pentru a fi eligibili ofertanţii trebuie să stea foarte bine în primul rând la capitolul cifră de afaceri, a cărui medie pe ultimii trei ani trebuie să fie de minim un milion de lei. În plus, aceştia nu trebuie să aibă datorii la bugetul de stat, dar nici la bugetul local. Pe lângă capacităţile tehnice şi profesionale pe care trebuie să le îndeplinească, conform criteriilor impuse de municipalitate, ofertanţii trebuie să prezinte lista principalelor lucrări executate, în ultimii 5 ani, conţinând valori,perioade de execuţie, beneficiari,indiferent dacă aceştia din urmă sunt autorităţi contractante sau clienţi privaţi, precum şi să facă dovada că în ultimii 5 ani de la data limită stabilită pentru depunerea ofertelor au executat lucrări similare în valoare/valoare cumulată de cel puţin 500.000,00 lei fără TVA la nivelul unui contract/cel mult 3 contracte.

 

Centru pentru turişti

Un al treilea contract scos luna aceasta la licitaţie de Primăria Bistriţa este cel care are ca obiect furnizarea de echipamente şi dotări precum şi montajul acestora în cadrul obiectivului de investiţii care vizează înfiinţarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică în imobilul situat pe str. Gheorghe Şincai nr. 4-6 din municipiu.

Valoarea contractului este de 182.598,89 lei (147.257,17 lei, fără TVA). Contractul a fost împărţit în două loturi: furnizare şi montaj sisteme şi dispozitive de supraveghere şi de securitate, în valoare de 7.012 lei, şi furnizare şi montaj dotări, mobilier şi echipamente –

Pentru acest obiectiv de investiţii au fost alocaţi 3.600 lei pentru dirigenţia de şantier, 10.000 lei pentru servicii de audit, 25.000 lei – publicitate, iar pentru execuţia de lucrări – 206.327 lei.

Până pe 22 iulie, ofertanţii trebuie să depună la dosarul de licitaţie dovezi care să ateste că nu au datorii la bugetul de stat, precum şi la cel local, iar cifra de afaceri globală medie pe ultimii trei ani trebui să fie pentru lotul I de minim 10.000 lei, iar pentru cel de-al doilea lot, de minim 200.000 lei. Totodată, ofertanţii trebuie să facă dovada că, în ultimii 3 ani au livrat şi montat produse, in valoare/valoare cumulată de cel puţin: – lot 1-minim 5.000lei, fără TVA, în cadrul unui număr maxim de două contracte, iar pentru lot 2 – minim 140.000 lei, fără TVA, în cadrul unui număr maxim de două contracte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.