Vineri dimineață, la hotelul Metropolis, zece persoane născute în Bistrița-Năsăud au primit titlul de Cetățeni de Onoare pentru modul în care au promovat imaginea județului.

„Este de datoria noastră, a celor care iubim județul Bistrița-Năsăud, să promovăm lucrurile care ne unesc și oamenii care ne inspiră. Și astfel să dăm tinerilor speranța că și în România pot avea un viitor frumos!

Le mulțumesc tuturor cetățenilor care lucrează în acest județ și tuturor oamenilor care au acceptat să vină să lucreze pentru Bistrița-Năsăud, să promoveze ceea ce se întâmplă în Bistrița-Năsăud”, a mai spus Emil Radu Moldovan.

Cei 10 noi cetățeni de onoare ai județului sunt:
Prof.univ.dr. IOAN BOLOVAN – pentru vasta activitate de cercetare științifică și publicistică despre istoria modernă și contemporană a României, precum și pentru construirea primei baze de date demografice privind populația istorică a Transilvaniei în epoca modernă

IOAN NICOLAIE BĂCIUȚ – pentru eleganța și finețea scriiturii, remarcabila activitate literară, publicistică, cultural-artistică și pentru promovarea imaginii județului Bistriţa-Năsăud, în țară și străinătate.

Prof.univ.dr. IOAN SBÂRCIU – pentru cariera de excepție în domeniul artistic și pentru contribuția esențială la dezvoltarea comunității artistice naționale și internaționale.

post-mortem, dr. VASILE LECHINȚAN – istoric, arhivist și prozator, personalitate marcantă a județului Bistrița-Năsăud, în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga sa activitate dedicată istoriei Transilvaniei și descoperirii valorilor românești

dr. EMANUEL BABICI – pentru contribuția deosebită la dezvoltarea economică a judeţului Bistriţa-Năsăud și la implementarea unor proiecte majore de modernizare a industriei metalurgice și construcțiilor de mașini.

afacerist TRAIAN LARIONESI – pentru aportul de excepție adus mediului de afaceri, din județul Bistrița-Năsăud, prin dezvoltarea unor afaceri de succes și pentru realizarea de proiecte inovative

dr. VIRGINIA LINUL – pentru realizarea cu migală a creațiilor populare tradiționale, autentice și pentru promovarea valorilor culturale populare din Țara Năsăudului și ale județului Bistrița-Năsăud, în țară și străinătate

fotbalistul PELE GAVRIL BALINT – pentru cariera de excepţie ca jucător și antrenor de fotbal şi pentru contribuția importantă la creșterea prestigiului judeţului Bistriţa-Năsăud la nivel național şi internațional

MIRCEA POPA (MIRCEA BRAVO) – actor și creator de conținut în mediul online și cinematografie, în semn de apreciere a carierei de succes și pentru promovarea imaginii comunității din județul Bistrița-Năsăud

IOSIF CIUNTEREI – pentru întreaga activitate etnografică, dar mai ales pentru promovarea culturală a județului Bistrița – Năsăud și a României în lume

În semn de recunoaștere pentru activități deosebite, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a acordat astăzi și câteva Diplome de excelență și Diplome de Merit.
Acestea au fost înmânate unor persoane care – prin munca desfășurată – au dat dovadă de profesionalism și devotament în activitate.

Au primit Diplomă de Merit asistenții maternali Maria Iujan, Maria Cîrcu, familia Domnica și Dumitru Bozomală, familia Maria Sabina și Nicolae Mureșan, familia Simona și Petru Pelion.

Diplomă de Merit pentru determinarea de a da sens vieții unor copii minunați și în semn de recunoștință pentru un suflet care a pus mai presus de orice bucuria de a da speranță și de a construi destine!

Diplomă de Merit a primit și studenta Luminița Andreea Cotu, în semn de apreciere pentru curajul de a depăși obstacole și pentru câștigarea bursei ,,DAR”, oferită de fundația HHC România, ca o recunoaștere a rezultatelor extraordinare în performanța școlară.

Diplomă de excelență a primit prefectul județului, Mica Oprea, pentru activitatea desfășurată în administrația publică și pentru implicarea în dezvoltarea proiectelor din județul Bistrița-Năsăud.

Tot cu o Diplomă de Excelență s-a ales și primarii Vasile Găurean (Galații Bistriței), Vasile Cocos (Petru Rareș), Petru Șerban (Uriu), Alexandru Anca (Ilva Mare), Dumitru Bușcoiu (Zagra), Ioan Pop (Leșu).

Diplome de excelență au primit și profesoara Paraschiva Borș, sportiva Luiza Bindea, handbalista Bianca Bazaliu, pentru cel mai frumos și spectaculos gol marcat la EHF Euro 2022. Tot cu Diplomă de excelență au fost distinși și sportivul Florinel Gabriel Ureche, în semn de apreciere pentru munca și performanțele obținute în canotaj, dar și elevului Doru Floare, pentru rezultatele de excepție obținute în informatica de performanță.

Magda Suciu a primit Diplomă de excelență pentru spectaculoasa voce și participarea la ,,Vocea României”, scrie Bistrițeanul.ro.

Citește și: Amenzi de 16.000 lei și peste 23 mc de material lemnos, confiscați de polițiști

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.