Premierul Ludovic Orban a declarat că teoria conform căreia România nu testează masiv pentru depistarea cazurilor de coronavirus este falsă. Premierul a mai menționat, joi seară, la Digi24, că va crește capacitatea de testare atât cât va fi nevoie, înaintând o cifră de 6.000 de teste pe zi.

Ludovic Orban a subliniat că are propria evaluare asupra strategiei de acțiune pe care a adoptat-o Guvernul și a făcut o comparație a cazurilor de coronavirus cu alte țări.

„Nu-mi place să vorbesc, am propria autoevaluare, dar puteți compara cu alte țări. Primul caz a fost în România în 26 februarie. În aceeași zi, în Spania erau 2 persoane, în Franța erau 12, Italia avea peste 150. Putem analiza care este numărul de cazuri acum. În România avem 2.738, în timp ce Spania are zeci de mii de cazuri, în Franța zeci de mii de cazuri, iar la bilanțul deceselor putem constata că în România este mult mai mic”, a spus Orban, la Digi24.

Premierul a accentuat- „asta s-a întâmplat în România, în care au venit din țări cu un număr de cazuri mare, peste 250.000 de români”.

Premierul a mai spus că este falsă teoria că în țara noastră nu se testează multe persoane.

„Este o teorie falsă. România a crescut capacitatea de diagnosticare, sunt alți parametri, nu depindem numai de capacitatea de diagnosticare. Am plecat de la câteva sute de teste pe zi și am urcat la peste 2.500 de teste pe zi. Până la finalul săptămânii avem obiectivul să depășim 3.000 pe zi. Legat de numărul de centre de testare, noi a trebuit să achiziționăm PCR-uri. Noi, pentru a putea crește capacitatea de testare am mobilizat toate entitățile. E vorba și de câte persoane trebuie testate, am redus timpul între momentul recoltării și timpul de diagnosticare, creșterea capacității de testare nu se desfășoară peste noapte. Creștem capacacitatea de diagnosticare în fiecare zi și va crește până la necesar, fie 5.000 sau 6.000 de teste pe zi”, a subliniat Ludovic Orban.

Până astăzi, la o lună de la primele teste, în România au fost efectuate peste 28.000 de teste pentru coronavirus la nivel naţional.

1 COMENTARIU

  1. Hallooo… dooomnu cu ” baioneta si mandolina ” … daca faceati ce a zis domnul Basescu si-i retineati in carantina fortzata , la granitza pe toti disapo-virusejii astia ai nostri care sa-u inapoiat indaratu-lea , peste noi ca lacustele peste culturi, NU ERAU NECESARE ACESTE CHELTUIELI si CU TESTAREA , ca dupa cele 15 zile tinuti acolo fortzat ( pe banii lor , ca doara nu pe ai nostri … ) , se vedea clar care-i bolnav si care ba si care ” crapa” … crapa acolo unde era tinut si nu ne infectau nici pe noi si nici pe medicii si celelalte cadre medicale unde acestia acuma sunt internati .
    Acuma , dupa politica voastra al celor ajunsi la guvernare prin tradare si lovitura de palat , n-avem decat sa stam in casa cu masca pe moaca … toti , cu voi cu tot si banii pe ” alegeri anticipate ” sa-i cheltuiti pe necesitati medicale … !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here