- Facebook/Direcția Generală de Poliție a Municipiului București
- Facebook/Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Ordonanța Guvernului pentru modificarea Codului Rutier a fost publicată recent în Monitorul Oficial, iar noile prevederi urmează să se aplice din 26 februarie. Măsurile care îi vizează direct pe şoferi vor fi mai dure începând de anul acesta. Una dintre modificări vizează șoferii care își împrumută mașinile, informează Poliția Capitalei.

Potrivit noului Cod Rutier, șoferii care își împrumută mașinile prietenilor vor primi o amendă mai mare de la sfârșitul lunii februarie, fără posibilitatea de a plăti jumătate din sumă în primele 15 zile, dacă persoana care a condus autoturismul săvârșește o infracțiune.

Te numeri printre șoferii care-și împrumută mașina? Dacă da, trebuie să știi ce modificări apar în Codul Rutier de la sfârșitul lunii februarie. Mai exact, cresc amenzile. Dacă-i împrumuți unui prieten mașina și el săvârșește o infracțiune sau o contravenție, riști să plătești amendă de până la 2.900 de lei fără posibilitatea de a achita jumătate din valoarea amenzii în termen de 15 zile. Bineînțeles că acest lucru se întâmplă doar dacă refuzi să le dai polițiștilor datele personale ale prietenului cu pricina„, se arată pe pagina de Facebook a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Citește și: ANAF: Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual, OBLIGATORIE, de la 1 martie! Vezi pentru cine

1 COMENTARIU

  1. Daca refuzi, nu vrei sau esti neglijent si nu ai datele celui caruia-i imprumuti masina , risti s-o ” iei ” ! Acuma hai sa fim seriosi, ca majoritatea celor care conduc masini si nu-s pe numele lor, sunt cumparate si netranscrise , ca dupa legea asta de c*cat romaneasca, la vanzare-vumparare, trebuie sa-i dai noului cumarator actele masinii ( cartea de identitate, certificatul de inmatriculare in care scri ca a fost vanduta si anume cui … ) masina si placutele de inmatriculare originale si daca noul cumparator nu-si inmatirucleaza masina pe numele sau in termenul prevazut de lege, va plati amenda ( cand si daca…va fi prins pe drum de politia rutiera ) … si atunci ala declara ca-i a ” prietenilor ” care i-au imprumutat-o. Doamne feri sa n-o vanda si revanda la niste tzi.g.ani… si sa faca te miri ce traznai cu ea… ca toate-ti vin tie pe cap si nu mai gasesti masina in veci …
    Pe vremea comunistilor, mergeau partile ( vanzatorul si cumparatorul ) cu actele masinii si placutele de inmatriculare la ghiseul politiei si pe loc, de la vanzator i se radia masina din evidenta si se inscria ( in creion… deci provizoriu ) masina noului cumparator, caruia i se dadea o dovada provizorie pe 15 zile, timp in care cumparatorul putea sa-si inmatriculeze masina pe el, iar daca n-o facea, vanazatorul nu mai avea nici o ” treaba ” cu masina vanduta si politia stia exact unde este masina in cauza . Cine dr.acu a modificat aceasta dispozitie cred ca n-a fost intreg la capatzana … ptr ca erau niste reguli foarte bune si sanatoase si era aparat vanzatorul de orice rea intentie a noului cumparator .
    Daca vanzatorul are ” norocul ” de un cumparator de rea intentie… trebuie sa umble cu el prin Instanta de judecata, sa-l fortzeze sa isi inmatriculeze masina pe el… si stiti cat dureaza un proces civil in aceasta tzara … ! Alta era insa, daca neinmatircularea masinii pe noul cumparator era infractiune si se facea din oficiu, asa cum era pe vremea ” impuscatului „… ca foarte bine era . In tzara sta, parca inadins… totul este facut sa il stimuleze si sa-l apere pe contravenient si pe infractor, nu pe omul cinstit . Stau si ma intreb ma… cum dr.acu ne mai rabda bunul Dumnezeu pe Pamantul asta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.