Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a extins cercetarea penală împotriva lui Mircea Diaconu, ministrul Culturiim informează România TV.

Potrivit sursei citate, Mircea Diaconu susţine însă că nu a primit nici o hârtie prin care să fie înştiinţat de acest lucru. Deşi a fost citat la Parchet, ministrul spune că nu a putut ajunge şi i-a informat despre acest lucru pe procurori.

Procurorii Parchetului instanţei supreme au decis, în urmă cu două zile, extinderea cercetărilor vizând conflictul de interese în care s-ar fi aflat ministrul Culturii, Mircea Diaconu.

Potrivit Mediafax, citată de România TV, procurorii afirmă că după audierea lui Diaconu au obţinut "mai multe elemente de fapt care servesc la constatarea existenţei infracţiunii pentru care s-a început urmărirea penală, dar şi a existenţei altor infracţiuni de conflict de interese".

"Astfel, în calitatea sa de director al unui teatru din Bucureşti, a facilitat încheierea unor contracte (de drepturi intelectuale, de drepturi de autor – scenografie, de drepturi conexe) între instituţia pe care o conducea şi regizorul Diana Maria Diaconu (actriţa şi regizorul Diana Lupescu, n.r.), soţia sa", afirmă procurorii în documentul citat.

Inspectorii ANI au sesizat PICCJ în legătură cu incompatibilitatea în care s-ar fi aflat senatorul Mircea Diaconu, care ocupa simultan şi funcţia de director al Teatrului Nottara din Bucureşti. ANI a reclamat totodată şi un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat Diaconu, care, din poziţia de director al teatrului, a promovat-o pe soţia sa în fuuncţia de regizor artistic al instituţiei, realizând, potrivit procurorilor, "în mod direct un folos material pentru soţia sa".  Pentru aceste fapte procurorii au început, în 4 ianuarie, urmărirea penală împotriva lui Diaconu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.