Ministrul Toader împotriva numirii lui Kovesi la Parchetul European: ‘Voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie’

214
Sursa foto: ObservatorMinistrul Justiţiei, Tudorel Toader, reacţionează la selectarea Laurei Codruţa Kovesi pe lista scurtă de trei procurori din care va fi ales viitorul procuror european. Ministrul afirmă că îşi va informa omologii din statele UE despre abuzurile comise de fosta şefă a DNA.

„Cred că membrii Comisiei de selecție nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetățenilor, în detrimentul statului de drept. În Franța sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi și vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniștrilor de justiție din statele membre ale UE, mâine dimineață voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcție, fiecărui ministru de justiție”, a declarat ministrul Tudorel Toader pentru STIRIPESURSE.RO.

Laura Codruța Kovesi se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru șefia Parchetului European,potrivit unei informări transmise către președintele PE, Antonio Tajani și lui Tudorel Toader,în calitatea sa de ministru al Justiției din țara care deține președinția Consiliului UE

„În conformitate cu Articolul 14(2) al Regulamentului Consiliului UE 2017/1939 privind implementarea planului de intensificare a cooperării în cazul Biroului Parchetului Public European, grupul de selecţie a lucrat intens în ultimele săptămâni. Grupul de selecţie transmite Parlamentului European şi Consiliului UE lista scurtă, în conformitate cu Articolul 14(3) al Regulamentului (UE) 2017/1939 şi al regulilor VI(1) şi VII(1) ale grupului de selecţie, cu următoare ordine a preferinţelor:
1. Laura Codruţa Kovesi (România)
2. Jean-Francois Bohnert (Franţa)
3. Andres Ritter (Germania).

Calificările şi experienţa acestor candidaţi au fost catalogate a fi cele mai înalte pentru postul de procuror-şef european, ţinând cont de criteriile stabilite în Articolul 14(2) al Regulamentului Consiliului (UE) 2017/1939 şi în anunţul pentru acest post publicat pe 18 decembrie 2018, ţinând cont de caracterul special al funcţiei pentru care au aplicat candidaţii”, se arată pe document.

Grupul de selecţie a luat decizia în cursul sesiunii din 1 februarie 2019, pe baza unui vot, conform Regulii IV a Regulamentului grupului de selecţie.

Parchetul European (EPPO) va fi un parchet european independent responsabil cu investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale UE şi a complicilor acestora. Regulamentul (UE) 2017/1939 al Consiliului (1) privind EPPO a intrat în vigoare la 20 noiembrie 2017. În conformitate cu articolul 120 din respectivul regulament, EPPO îşi va începe activitatea în urma unei decizii a Comisiei, odată ce acesta va fi înfiinţat, dar nu mai devreme de 3 ani de la data intrării în vigoare a Regulamentului privind EPPO.

Biroul Parchetului Public European ar urma să îşi înceapă activitatea până la sfârşitul anului 2020.1 COMENTARIU

  1. Intelegeti faptul ca aceasta Kovesi , este ridicata ” in slavi ” … efectiv ptr ca a fost ” unsa cu undelemn „de catre partidele aflate astazi in opozitie si care doar ele sunt placute si agreate de capitalistii europeni , ca orice am face noi, cu orice argumente am merge acolo, suntem priviti ca niste ” gi.t.an.os ” si ca indiferent cat de buna ar fi aceasta guvernare care este agreata de majoritatea poporului roman, orice am face noi deci , avem o culoare la copertile de partid , alta decat cea agreata de Europa…
    ” Domnia sa ” doamna Kovesi , nu contesta nimeni ca nu-i o foarte buna profesionista ( in domeniul „domniei sale „… ) numai ca A FACUT jocurile celor pe care ” i-au pus basca pe cap si au uns-o pe epoleti ” si prin orice a facut, a fost DOAR IMPOTRIVA PSD-ALDE . Asa cum a aratat ministrul de justitie, n-a fost destituita ptr ca n-ar fi fost buna profesionista… ci pentru ca a facut politica si a fost abuziva in tot ceea ce a facut , apartinand acelui ” Stat Paralel ” , impreuna cu domnul Johannis , ambii avand doar un singur scop si anume ” blocarea ” actualei puteri politice .
    De fapt, nu prea intelegem de ce , sau ce cautam noi in aceasta UE ?! De ce tinem mortis sa intram , ori sa stam la „masa ” cuiva care efectiv nu ne doreste si de ce nu ne ducem noi acolo unde suntem asteptati cu bratele deschise permanent ???!!! Este adevarat ca am porimit si o sa mai primim … MULTE de la aceasta UE… dar cu ce pretz ???!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here