Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va fi prezentă, joi 22 august, la Bistrița, la inaugurarea obiectivului de investiții „Extindere, modernizare și dotare Secția Anestezie-Terapie Intensivă și Unitate de Transfuzie Sanguină de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița”. Investiția s-a cifrat la 3 milioane de euro, din care cofinanțarea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud este de 10%, iar restul sumei a fost asigurată din fonduri guvernamentale, prin Ministerul Sănătății.

Proiectul de modernizare și extindere a secției ATI a prevăzut ca suprafața secției să fie majorată de la 284 de mp la 710 mp. Totodată, cele 20 de paturi vor fi dotate cu tehnică medicală cu aparatură medicală destinată să mențină funcțiile vitale ale pacienților.

De asemenea, toate suprafețele cu care vor intra în contact pacienții și aparținătorii vor fi făcute din materiale bactericide, care se autodezinfectează. Comparativ cu materialele clasice, numărul de bacterii și microorganisme de pe suprafețe va fi de 100.000 de ori mai mic.

Pentru echipamentele medicale au fost alocați circa 1,4 milioane euro, din totalul investiției.

Lucrările au fost executate de compania Depisto Star SRL din Gheorgheni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here