Ministrul Educației a demisionat, în urma unei discuții cu Liviu Dragnea

33

Ministrul Educației, Valentin Popa a demisionat joi, după o discuţie la Palatul Parlamentului cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Acesta a demisionat pentru faptul că nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanţei cu privire la desfăşurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităţilor. 

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că a discutat cu ministrul Educaţiei despre nemulţumirile minorităţilor şi a adăugat că, de data aceasta, liderul UDMR, Kelemen Hunor, are dreptate când spune că nu va discuta alte proiecte cu cei din coaliţia de guvernare până nu sunt rezolvate problemele din Educaţie.

Liviu Dragnea a adăugat că aşteaptă soluţia la această problemă de la Guvern.

Kelemen Hunor a solicitat săptămâna trecută remanierea ministrului Educaţiei, Valentin Popa, întrucât acesta a luat două decizii fără a-i consulta pe reprezentanţii UDMR, una privind învăţarea limbii române la clasele primare din şcolile cu predare în limba maternă şi cealaltă privind recunoaşterea comasării Universităţii „Petru Maior” cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here