Maşinile surprinse cu ITP expirată vor fi blocate, iar numerele de înmatriculare vor fi confiscate! Vezi de când

172

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că din data de 20 mai şoferii prinşi în trafic cu autoturisme ale căror ITP-uri sunt expirate vor fi amendaţi, se vor confisca plăcuţele, iar maşinile nu vor mai putea fi deplasate decât împinse sau pe platforme, informează Mediafax.

 

„Din 20.05.2018, dacă sunteţi surprinşi în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică ( ITP) expirată, poliţistul vă va reţine talonul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă şi o dovadă fără drept de circulaţie, aşadar nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR deci, mult mai complicat”, se arată într-o precizare a reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne pe pagina de Facebook.

Aceleaşi măsuri se vor lua şi dacă maşina a fost cumpărată/vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare.

„Începând cu 20 mai, se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică. Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către poliţia rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului”, se mai arată în precizarea MAI.

Potrivit sursei citate, se poate verifica, pe site-ul DRPCIV, în timp real, dacă înmatricularea autoturismului este suspendată sau validă.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine, dar chestia cu mentinerea inmatriculate a masinii instrainate ( pe vechiul proprietar, ) pana la transferarea pe noul cumparator , este magaria si prostia prostiilor !!!
    Nu stiu a cui a fost ideia cra.pa-iar capatzana de ma…. ca asa ceva nici ca se poutea mai mare magarie ! Prevede „legea” ca in 90 de zile sa si-o transcrie, dar daca in acest interval „nemernicul” refuza , ori o revinde altuia si altuia si altuia… si asa mai departe, efectiv nu mai gasesti nici masina si nici actele acesteia, ultimul cumparator nu o radiaza sa o transcrie pe el , vechiul proprietar nu are acte si nici placutele de la masina s-o poata radia si MAI PRINDE ORBUL SI SCOATE-I OCHII … egal ca este sau nu contraventie …
    Era foarte buna procedura comunista din vremea „mitraliatului ” … cand mergeau amandoi la ghiseul circulatiei, proprietarul cu actele masinii , placutele de inmatriculare si un ex din contractul de v/cp si PE LOC in registrul de evidenta circulatiei, era radiat din circulatie, fara sa-l mai doara capul daca si cum si-o mai insrie noul cumparator. Acestia din urma, pe baxa contractului , i se elibera o DOVADA PE 15 ZILE , timp in care trebuia sa-si faca acte, inspectie, dosar de fisc si de asigurare etc. etc. si era treaba lui daca si-o inmatricula in 15 zile sau ba, ca dupa aceasta data, egal ca i se permitea sa circule sub numarul vechi ori i se dadea unul provizoriu, dupa aceasta data deci, nu mai putea circula cu masina pe drum si pe vechiul proprietar nu-l mai durea capul si nu mai trebuia sa umble prin Instantele de judecata sa-si recupereze actele ori sa obtina printr-o Hotarare Judecatoreasca, dreptul sa i se radieze masina de pe numele sau , fara acte .
    Repet: nu stiu a carui destept de la Politia Romana ( Directia Circulatie ) , sau egal a cui dr.acu de ideie a fost asta , dar a fost o ideia naroada si nu pricep de ce nu se revine la procedura comunista care era extraordinar de buna si proteja pe cei care si-au vandut masinile, iar noii proprietari, voiau sau nu, in 15 zite trbuiasu sa-si transcrie masinile pe ei, altfel nu mai puteau circula si era si un interes public la urma urmei, ca se stia exact a cui era masina care circula pe drumul public .
    DOMNILOR DE LA POLITIA ROMANA , de ce nu reveniti la procedura veche si foarte corecta, morala si eficienta ? Chiar nu vedeti ca reprezentati interesele celor care incalca legea si nu al cetatenilor cinstiti si de buna credinta ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here