Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, în Parlament, că susține în continuare impozitarea progresivă și că este nevoie de o dezbatere amplă în coaliția de guvernare cu privire la acest subiect.

„Eu mi-aș dori să ieșim din zona de sloganuri. Dacă vrem să ne comparăm cu Rusia rămânem cu această taxă unică. Dacă vrem să ne comparăm cu Europa, 99% au impozitare progresivă. Nu va fi implementată anul acesta și nu cred că nici anul viitor. Dar trebuie să pornim de la bază, să vedem cum construim viitorul împreună. Nu am văzut mediul de afaceri distrus nici în Franța, nici în Italia, nici în Polonia. Trebuie să începem să discutăm cu partenerii sociali cu mediul de afaceri”, a spus președintele PSD, potrivit Digi24.

Ciolacu a criticat pe politicienii care „apar la televizor” cu ceva fantastic, făcând referire la cota unică.

„(…)Cota unică e cotă unică. Noi nu avem cotă unică. Am început să scoatem din excepții. Poate la nivelul UE e posibil ca în viitor să venim cu un sistem de impozitare la toate țările membre ale UE. Poate e nevoie să venim cu o viziune unitară peste tot astfel încât să venim cu un cadru unitar”, a mai declarat liderul social-democraților.

Ciolacu a dat asigurări că nu există tensiuni între el și premierul Ciucă, precizând că are un dialog constant cu președintele PNL.

„Dacă vrem să mergem simplist, că eu m-am certat cu Ciucă, vă anunț că nu m-am certat cu Ciucă, am discutat cu el și azi dimineață”, a declarat Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here