Ludovic Orban, președintele PNL, i-a anunțat luni pe colegii lui ca dorește să mai candideze pentru încă un mandat de președinte al partidului. Congresul ar urma să aibă loc la toamnă.

Miza viitorului congres al PNL este una uriașă, deoarece viitorul lider al partidului va fi, cel mai probabil, și candidatul la funcția de președinte al României în 2024.

Congresul ar urma să aibă loc la începutul lunii septembrie. Mai întâi, după jumătatea lunii martie vor avea loc alegeri în cadrul filialelor PNL din localitățile mici, apoi – în iunie și iulie – vor fi alese conducerile organizațiilor județene.

În afară de Ludovic Orban, niciun alt liberal nu și-a mai anunțat intenția de a candida la șefia partidului. Întrebat dacă intenționează acest lucru, premierul Florin Cîțu a replicat săptămâna trecută că ar dori să se concentreze pe guvernare.

La jumătatea lunii ianuarie, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și secretarul general Robert Sighiartău au lansat un atac la adresa lui Ludovic Orban, căruia i-au cerut demisia din fruntea partidului. Cei doi nu au avut însă și susținerea altor colegi din PNL, iar ulterior și-au retras acuzațiile.

Sursa – G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here