Ludovic Orban, face praf Legea salarizării

82

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că Legea salarizării bugetarilor este una proastă, dovadă fiind modificările aduse acestei legi prin ordonanţe de urgenţă şi prin amendamente la Ordonanţa de Urgenţă de modificare, notează stiripesurse.ro.

„Practic, această Lege a salarizării unitare a creat grave discriminări în sectorul public”, a spus preşedintele PNL. El a dat exemplu faptul că în domeniul sănătăţii s-au mărit salariile pentru medici, în schimb nu s-au mărit salariile pentru celelalte categorii de personal din sistem, iar creşterea salariilor nete ale funcţionarilor este de maximum 4% pe salariul net, deşi „există zeci de mii, dacă nu cumva sute de mii de angajaţi în sectorul public cărora le-a scăzut salariile”, a spus Ludovic Orban.

Totodată, președintele PNL susține că aproximativ o treime din angajații din sectorul privat nu au contractele noi de muncă în care să li se majoreze salariile brute, în condițiile în care contribuțiile datorate statului au fost trecute din sarcina angajatorului în sarcina angajaților.

„În ceea ce priveşte sectorul privat, şi astăzi aproximativ 30% dintre angajaţi nu au contractele noi de muncă în care să li se majoreze salariile brute pentru că nu se ştie dacă OUG 79 va fi declarată constituţională”, a spus Ludovic Orban.

 

1 COMENTARIU

  1. Scopul este sa determine MEDICII SI ASISTENTELE MEDICALE sa nu mai plece din tzara, nu femeile de serviciu, ca nu alea pleaca si ne lasa fara cadre medicale. Personalul auxiliar, NU ESTE MEDICAL ! Daca tot asa puneti problema, o sa ajunga cei cu „targa” si cu „carpa ” sa aiba salarii mai mari decat unii functionari publici…
    PROBLEMA ALTA ESTE SI ANUME FAPTUL CA PE FONDUL LIPSEI FONDURILOR, AU AJUNS BOLNAVII CARE NU SE POT MISCA SI DEPLASA, SA FACA PE EI IN SPITALE SI EFECTIV NIMENI NU INTERVINE SA-I AJUTE… ( ca au fost date afara cadrele medicale care faceau acest lucru ) SI STAU CU RAHATUL PE EI SI IMPUTESC TOT SPITALUL SI RASPANDESC MICROBII PESTE TOT, PUNAND IN PERICOL GRAV CEILALTI BOLNAVI. Nu intelegem de ce aceasta stare de fapt foarte negativa.
    Actualmente, „femeia de serviciu” ( ca sa ma refer strict la cea mai de jos meserie din spitale ) matura pe jos, duce gunoiul, cand apuca sterge la cur bolnavii ( care dau spaga … pe ceilalti lasandu-i cu rahatul pe ei ) dupa care distribuie mancarea bolnavilor … si ne miram de microbii raspanditi peste tot, de mergi cu o boala in spital si iesi inapoi cu alte 3 …
    S-a mers pe ideia ca trebuie cineva din partea apartinatorilor sa fie fortzata ca sa stea in spital cu bolnavii care nu se pot misca… sa-i ajute… dar acestia nu sunt „internati”… intra si ies cu hainele de strada pe ei , cu incaltzamintele folosite prin locurile pline de mizerie si microbi… etc. etc. etc. O porcarie ordinara ce se intampla astazi aici in Romania, prin toate spitalele si pe politrucii nostri efectiv nu-i intereseaza aceste lucruri .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here