Constructorul Lucicor Prod tocmai a semnat un contract în valoare de 11,5 milioane de lei pentru construirea unui nou pavilion la Penitenciarul Bistrița. Practic, prin noul pavilion va fi mărit numărul de locuri din penitenciar cu 100.

În sfârșit, Penitenciarul Bistrița se extinde, după ce de ani de zile s-a plâns de suprapopulare. Pe contractul de 11,5 milioane de lei a pus mâna o firmă abonată la banii publici – Lucicor Prod. Se pare că la licitație s-au înscris două firme, aceasta fiind câștigată, în cele din urmă de Lucicor Prod.

„Prin realizarea obiectivului de investiție „Ansamblu pavilion detenție gospodărie agrozootehnică (pavilion detenție 100 de locuri) – Penitenciarul Bistrița se asigură: realizarea unui penitenciar modern în România, construit conform standardelor specifice pentru penitenciare; punerea în aplicare a calendarului de măsuri aprobat de Guvernul României; diminuarea deficitului de locuri de detenție în regim deschis (100 locuri), construite conform standardelor europene”, se arată în caietul de sarcini a licitației câștigate de Lucicor.

Constructorul trebuie să ofere o ofere o garanție pentru lucrările efectuate de minim 5 ani. Acestea sunt grupate în 3 incinte: A, B și C, cu diferite funcțiuni. Terenul pe care se va ridica noul pavilion are o suprafață de 46.072 de metri pătrați.

Teren de sport și zone de plimbare pentru deținuți

Noul pavilion de detenție va avea un regim de înălțime P +1E și o suprafață construită de 770 de metri pătrați. În cadrul proiectului va fi reabilitat și modernizat un alt corp din incinta Penitenciarului Bistrița, care va avea funcțiunea de depozitare.

Printre lucrările propuse se numără dezafectarea învelitorii și a șarpantei, refacerea acesteia în totalitate. Se vor repara fisurile din pereții de zidărie cu mortare pe bază de ciment, se vor reface elementele de beton acolo unde lipsesc, iar scara de acces la etaj va fi și ea refăcută.

Va fi amenajat, de asemenea și un teren de sport, împrejmuit cu plasă de sârmă și dotat cu obiecte și materiale sportive necesare pentru „menținerea tonusului fizic și psihic al deținuților.

„Terenul de sport va fi amplasat în proximitatea construcțiilor propuse pentru zonele de plimbare. Acestea vor avea o compoziție similară cu cea a zonelor pietonale”, se mai arată în documentația licitației.

Proiectul prevede și amenajarea a două curți de plimbare. Acestea vor fi dotate cu grupuri sanitare și aparate pentru întreținerea tonusului fizic. Curțile vor fi amenajate pe aproape 60 de metri pătrați.

Lucicor a pus mâna și pe reabilitarea castelului de la Arcalia

În 2021,  anul în care majoritatea firmelor își numărau pierderile, Lucicor Prod punea mâna pe două contracte  cu statul în valoare totală de aproape 10 milioane de lei. În toamna lui 2021, Lucicor Prod a câștigat o licitație organizată de Universitatea „Babeș Bolyai, pentru reabilitarea castelului și anexelor de la Arcalia. Valoarea contractului în urma licitației a ajuns la 7,6 milioane de lei.

În același an, prin vară, Lucicor mai câștigă o licitație publică organizată de Primăria Sărmașu, pentru reabilitarea și extinderea unei creșe și dotarea acesteia, precum și pentru modernizarea spațiului public adiacent. Valoarea contractului ajunge la 1,9 milioane de lei.

În 2020, Lucicor Prod a pus mâna pe unul dintre loturile licitație pentru proiectarea și execuția rețelei de alimentare cu apă potabilă a comunei Chiochiș. Valoarea contractului ajunge la nu mai puțin de 35 de milioane de lei.

În vremea administrației Crețu, firma Lucicor Prod din Posmuș era prezentă și la licitațiile organizate de Primăria Bistrița. Aceasta s-a ocupat și de execuția grădiniței de pe strada Nicolae Bălcescu, care le-a adus în conturi 3,4 milioane de lei.

Cei de la Lucicor Prod au avut la dispoziție un an să ridice clădirea, de la data semnării contractului. Clădirea are un regim de înălțime D+P+2E, 10 săli de grădiniță și spații auxiliare care sunt distribuite astfel: la demisol sunt o sală multifuncțională, grupuri sanitare, vestiar copii și personal, bibliotecă, depozitare și întreținere și spațiu administrativ și contabilitate.

La parter sunt două săli de grădiniță, grupuri sanitare, spațiu administrativ, oficiu, cabinet medical și un spațiu pentru logopedie. La etajul I  sunt amenajate 4 săli de grădiniță, grupuri sanitare, iar la etajul al II-lea 4 săli de grădiniță și grupuri sanitare.

A făcut sediul ocolului silvic și a continuat lucrările de la muzeu

2018 pare să fi fost un an foarte productiv pentru Lucicor Prod, mai ales dacă ne uităm la lista de contracte cu statul pe care a pus SRL-ul mâna. Firma a pus mâna și pe contractul de un milion de lei pentru noul sediu al Regiei Publice Locale Ocolul Silvic Bistrița, din Ștefan cel Mare.

Lucicor Prod a revenit în atenția autoritățile încă din anul 2017, când a preluat din mers lucrările de reabilitare a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, după ce firmele care s-au ocupat de proiect au intrat în insolvență. SRL-ul s-a ocupat și de reabilitarea grupurilor sanitare de la Spitalul Județean Bistrița-Năsăud, pentru care a încasat aproape trei milioane de lei.

Lucicor Prod a fost înființată în 2005 și are sediul în Posmuș. SRL-ul este administrat de Lucreția Budușan și Lucian Gheorghe Budușan. Cifra de afaceri a firmei din Posmuș a trecut de un milion de lei încă din anul 2007 și este în continuă creștere de atunci.

Pentru anul trecut, Lucicor Prod a raportat o cifră de afaceri de 21,3 milioane de lei, cea mai mare din istoria sa. Profitul net era de 1,6 milioane de lei, aproape cel mai mare din istorie, iar datoriie la fel: peste 6 milioane de lei. Constructorul a raportat anul trecut aproape 40 de angajați.

În 2021, Lucicor Prod a raportat  pentru 2020 o cifră de afaceri de 16, 2 milioane de lei, un profit de 940.000 de lei și datorii de 4,6 milioane de lei. Firma are 39 de angajați. În 2020, cifra de afaceri trecea de 16,2 milioane de lei, iar profitul se apropia de un milion de lei. Datoriile nu lipseau nici atunci, apropiindu-se de 5 milioane de lei.

Mai bun a fost anul 2019, când cifra de afaceri ajungea la 14,2 milioane de lei, iar profitul era la același nivel cu cel de anul trecut 1,6 milioane de lei. Datoriile erau de 3,7 milioane de lei. De altfe, SRL-ul a sărit de cifră de afaceri de 10 milioane de lei în 2019. Astfel, dacă în 2018 avea o cifră de afaceri de aproape 7 milioane de lei, în 2019, aceasta se dubla și ajungea la 14,2 milioane de lei.

Andreea Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.