Liberalii bistrițeni vor schimbarea regimului parcărilor din municipiu! Vezi ce propuneri au

117

Dintre toate cele trei proiecte privind regulamentul parcărilor din Municipiul Bistriţa, care vor fi dezbătute în ședința Consiliului Local din 24 mai, cel depus de PNL este cel mai corect din punct de vedere juridic, susţine Sorin Hangan, președintele PNL Bistrița.

 

„În momentul în care venim cu idei bune şi multe le preluăm de la cetăţeni, pentru că noi chiar considerăm că suntem în slujba lor şi nu-l folosim doar aşa ca expresie, nu suntem niciodată luaţi în seamă sau ni se copiază proiectele şi dacă dânşii au majoritate astăzi consideră că-i dreptul lor. Am depus şi noi un proiect în Consiliul Local care va fi dezbătut mâine (n.n. – joi) şi care vizează modificarea regimului în ceea ce priveşte regulamentul parcărilor din Bistriţa. Am depus în februarie proiectul, după noi a depus şi domnul primar, şi-a dat seama că cel adoptat conţine unele erori(…). Din puncul meu de vedere, din toate cele trei proiecte care vizează regulamentul parcărilor, al nostru este complex şi cel mai corect din punct de vedere juridic”

Proiectul PNL prevede că dacă în regulamentul actual abonamentul este de 480 de lei pentru personae fizice şi juridice, cuantumul acestuia să fie redus la 360 de lei. De asemenea, amenda care acumeste de 200 lei pentru persoane fizice şi 400 pentru personae juridice să fi la acelaşi cuantum de 200 lei.

Liberalii mai prevăd în proiect ca abonamentul anual pentru parcările rezidenţiale să fie de 180 de lei, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice care acum plătesc 400 de lei. De asemenea, se vrea ca amenda pentru nerespectarea regimului parcărilor să poată fi platită în 48 de ore la jumătatea cuntumului.

În regulamentul vechi, în zona centrală exista acest lucru, adică puteai să plăteşti în 48 ore jumătate, în parcările rezidenţiale nu se putea, adică dacă fac greşeala în parcarea unui bloc nu pot plăti jumătate. Nu am înţeles de ce. Am considerat că sunt doar scăpări ale executivului”, a mai precizat Sorin Hangan.

 

Marius Vasilică

1 COMENTARIU

  1. M-am „speriat ” ca au venit cu propuneri privind creerea unor spatii de parcare… sa aiba oamenii unde-si lasa masinile atat ca locatari, cat si ca vizitatori ori turisti prin municipiu… si cand colo, pe ei doar cuantumul amenzilor ii ” doare ” … Asta rezolva problema stimabililor ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here