Iurișniți și-a prezentat raportul de activitate parlamentară! Aleasa bistrițeană țintește un fotoliu de europarlamentar

29

Deputatul USR Cristina Iurişniţi şi-a prezentat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, raportul de activitate pe anul 2018, aferent sesiunii parlamentare încheiată recent. Totodată, Iurișniți a precizat faptul că din luna septembrie se va dedica pregătirii candidaturii pentru alegerile europarlamentare din 2019.

Este important să fac cunoscută activitatea mea până în momentul de faţă. Cifrele vorbesc de la sine: 62 luări de cuvânt în 42 de şedinţe, 21 de declaraţii politice, 76 propuneri legislative – unele le-am susţinut, altele le-am iniţiat – şi 52 de întrebări şi interpelări. (…) Nu sunt sigură că voi candida pentru următoarea legislatură, mă mai gândesc. Mă voi concentra pe candidatura mea la alegerile europarlamentare, începând din septembrie”, a declarat Cristina Iurişniţi.

În ceea ce priveşte activitatea la nivel naţional, deputatul USR a punctat o serie de propuneri referitoare la Legea pentru combaterea violenţei domestice şi Legea internschip-ului, dar şi pentru depolitizarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Totodată, a fost depusă o iniţiativă legislativă pentru introducerea contractului de muncă part-time pentru elevii din învăţământul profesional dual, concomitent cu o scădere a impozitului  muncii.

Aici am avut câteva amendamente care au fost admise. Este vorba despre importanţa acestei legi, posibilitatea tinerilor de a-şi îmbunătăţii competenţele şi abilităţile, de a avea o experienţă importantă de muncă de cel puţin 6 luni de zile. Tinerii vor avea dreptul să lucreze într-o firmă s-au într-o entitate publică, cu 30 de ore pe săptămână şi vor avea dreptul la o indemnizaţie, de cel puţin 50% din salariul minim brut pe economie. Este o premieră, vor avea dreptul la un stagiu de practică, la un internship plătit şi se va finaliza cu un certificat„, a subliniat Iurișniți.

Votul pentru eliminarea pensiilor speciale din administraţia locală, lecţiile de democraţie pentru liceeni, prin vizita celor 60 de elevi de la Colegiul național „Andrei Mureşanu” la Parlament, promovarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, lupta pentru menţinerea independenţei justiţiei, dar şi campania „Fără penali în funcţii publice” sunt alte acţiuni care au fost evidenţiate de deputatul USR.

În ceea ce priveşte demersurile făcute pentru cetățenii din Bistrița-Năsăud pe care îi reprezintă în Camera Deputaților,Cristina Iurişniţi a nominalizat dezbaterile pentru introducerea educaţiei pentru sănătate în şcoli şi iniţierea protocolului instituţional, dezbaterile cu privire la dezvoltarea învăţământului profesional dual. Totodată, aceasta a adresat interpelări Ministerului Dezvoltării Regionale pentru susţinerea modernizării corpului de liceu de la CN „Liviu Rebreanu”, dar și Ministerului Economiei pentru extinderea magistralei de gaze pe Valea Bârgăului și la Miceştii de Câmpie, precum și susţinerea deblocării unui post de stomatolog la Beclean sau monitorizarea proiectului pilot „O masă caldă în şcoli”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here