Ionuț Simionca: Vom avea o lege prin care salvăm vieţi

73

Deputatul PMP Ionuț Simionca a declarat, luni, într-o conferință de presă că propunerea sa legislativă care vizează montarea de bariere și semnale acustice și luminoase la trecerile la nivel cu calea ferată este la un pas de a deveni lege.

 

Săptămâna trecută, am susținut în comisia de transporturi acea lege cu privire montarea de bariere la trecerile de nivel cu calea ferată. A primit aviz favorabil, fiind votată în unanimitate. A trecut și de Senat, 90% legea e trecută, vine plenul Camerei Deputaților, cred că săptămâna viitoare. 

Dacă ne ajută Dumnezeu, vom avea o lege prin care salvăm vieţi, care îi obligă pe cei care guvernează ţara să pună bariere, semnale acustice şi luminoase la toate trecerile la nivel cu calea ferată de pe drumurile europene şi naţionale cu grad de risc ridicat„, a spus deputatul bistrițean.

 

Potrivit propunerii legislative care poartă marca deputatului PMP Ionuț Simionca, trecerile de nivel cu cale ferată de pe drumurile europene şi naţionale, cu grad ridicat de producere a accidentelor rutiere, vor fi prevăzute cu bariere sau semi-bariere de către administratorul căii ferate. De asemenea, administratorul căii ferate este obligat să asigure vizibilitatea trecerilor prin curăţarea vegeraţiei la o distanţă de 150 m de intersecţie.

În cazul în care administratorii de căi ferate nu îndeplinesc aceste obligații, ei pot fi drastic sancționați. Astfel, nesemnalizarea corectă a trecerilor la cale ferată va fi sancționată cu amenzi cuprinse între 50.000 lei la 250.000 lei, iar necurățarea vegetației va fi sancționată cu amendă de la 30.000 lei la 150.000 lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here