Ionuț Simionca: Alegerea primarului în două tururi aduce un plus de democraţie

47

Chiar dacă este vară și este perioada concediilor, PMP Bistrița-Năsăud nu își va întrerupe activitatea. Cel puțin așa declară liderul organizației județene, deputatul Ionuț Simionca, care a făcut cunoscute demersurile partidului în următoarea perioadă. Accentul este pus pe proiectul care face referire la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

 

Preşedintele PMP a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că va continua strângerea semnăturilor pentru propunerea legislativă care vizează alegerea primarului în două tururi. Acesta a menţionat că partidul a reuşit să adune o jumătate de milion de semnături la nivel naţional şi îşi doresc să ajungă la aproximativ un milion de semnături.

„Credem că este necesară modificarea legislativă prin care alegerea primarului se face în două tururi, este democratic, oamenii îşi pot exprima mai bine votul. (…) Alegerea primarului în două tururi aduce un plus de democraţie şi şansa tinerilor politicieni care vor să facă o politică de calitate, să iasă în faţă şi să câştige alegerile electorale”, a declarat Simionca.

„O să ieşim în stradă să vorbim, să ascultăm punctul de vedere al oamenilor, să-şi exprime ceea ce simt. Eu ca deputat al bistriţenilor trebuie să fac ce vor bistriţenii şi lucrurile de care au nevoie”, a mai precizat alesul bistriţean PMP, Simionca.

1 COMENTARIU

  1. Domnule draga, dar daca am face 3 tururi de scutin , sau patru… sau… ” anual cate o alegere anticipata ” … de ce nu si tot asa… s-o tinem din cheltuieli peste cheltuieli cu bani azvarliti aiurea, ca nu convine unor partide ” minoritare ” ca deloc nu pot ajunge ei la ” ciolan ” … ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here