Omul de afaceri Ion Țiriac (81 de ani) și-a mărit averea cu 300 de milioane de dolari în 2020 și a urcat în topul celor mai bogate persoane din lume, conform GSP.ro

Anul 2020, în care pandemia de COVID-19 a izbucnit, a fost unul profitabil pentru fostul jucător de tenis. Ion Țiriac are în prezent o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari, o creștere de 300 de milioane de dolari față de datele din anul 2020.

Ion Țiriac, în topul celor mai bogați oameni ai lumii

Românul ocupă locul 2.238 într-un TOP al celor mai bogați oameni, întocmit de Hurun Report, ale cărui date sunt prezentate de profit.ro. O creștere de 38 de locuri față de anul trecut, când ocupa poziția 2.276. Țiriac este singurul român din acest TOP, care cuprinde 3.228 miliardari în dolari, provenind din 68 de țări, potrivit sursei citate.

Averile acestora sunt calculate la data de 15 ianuarie 2021, în funcția de valoarea acțiunilor și a activelor deținute.

Cel mai bogat om al lumii este Elon Musk, fondatorul PayPal, SpaceX și Tesla, cu o avere de peste 190 de miliarde de dolari. Podiumul este completat de Jeff Bezos (189 miliarde de dolari) și Bernard Arnault (114 miliarde de dolari).

Prima mașină a lui Ion Țiriac

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor în 2019, Ion Țiriac a povestit că prima mașină cumpărată de el a fost o Skoda Octavia, în anii ’60. De asemenea, el a explicat și de unde a venit pasiunea lui pentru mașini.

– Care e prima mașină pe care v-ați cumpărat-o? 
– O Skoda Octavia. Chiar în ziua în care mi-am cumpărat-o, poarta Institutului de Cultură și Educație Fizică, actualul ANEFS, s-a închis exact peste portiera mea din dreapta. Omul de la intrare m-a salutat și a uitat de poartă. N-am putut să mă sinucid, dar am fost pe aproape. Înainte avusesem o motocicletă. Asta se întâmpla pe la începutul anilor ’60.

– Aveți o colecție impresionantă de mașini vechi, reunită în expoziția permanentă de la Otopeni. De unde s-a născut această pasiune? 
– A existat dintotdeauna legătura dintre om și motor, om și mișcare. Și am avut mereu o legătură cu Formula 1, care a ajuns ceea ce e azi grație lui Bernie Ecclestone, pe care-l cunosc de 45-50 de ani. El singur a făcut Formula 1 de acum. La începuturi, piloții se întrebau când să se antreneze. „Lasă, vedem noi! Ne trezim, luăm micul dejun, apoi ne gândim și la antrenamente”. Bernie a modificat tot. De-asta un om ca el, Havelange, Samaranch, Blatter sunt oameni care au schimbat sportul mondial. Revenind la întrebare, pasiunea am avut-o dintotdeauna, doar că mijloacele au venit mai târziu. Vă spun că din punct de vedere comercial, investițiile în mașini clasice, istorice, a însemnat cea mai bună afacere din ultimii 20 de ani.

În prezent, Ion Țiriac este unul dintre cei mai mari colecționari de mașini din Europa, având în garajul său peste 420 de automobile clasice și de lux. Printre automobilele deținute de Țiriac se numără Rolls-Royce-ul Panthom al lui Elton John, un Aston Martin identic cu cel condus de James Bond în filmul din 1987, dar și multe mașini conduse de regi și alte presonalități.

Citește și: Top 10 cei mai bogati oameni în 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.