sursa foto: Digi 24


Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, cu prilejul zilei maghiarilor, că această zi festivă îi oferă ocazia de a sublinia încă o dată participarea semnificativă a maghiarilor din România la proiectele noastre comune, precum şi contribuţia lor importantă, alături de celelalte minorităţi naţionale, la dezvoltarea societăţii româneşti şi la consolidarea parcursului nostru european.

”Cu prilejul zilei în care maghiarii de pretutindeni îşi sărbătoresc apartenenţa la un spaţiu comun de identitate, cultură şi istorie, transmit cetăţenilor români de etnie maghiară cele mai calde urări de sănătate şi prosperitate. Această zi festivă îmi oferă ocazia de a sublinia încă o dată participarea semnificativă a maghiarilor din România la proiectele noastre comune, precum şi contribuţia lor importantă, alături de celelalte minorităţi naţionale, la dezvoltarea societăţii româneşti şi la consolidarea parcursului nostru european. Ca în fiecare an, 15 martie este un bun prilej pentru a face cunoscute valorile şi tradiţiile care au îmbogăţit cultura europeană”, transmite preşedintele.

Klaus Iohannis arată că ”secole de convieţuire ne-au făcut să înţelegem beneficiile coexistenţei şi ale dialogului intercultural”.

”Cele trei decenii scurse de la Revoluţia din Decembrie 1989 demonstrează cum prin dialog, cunoaştere şi respect reciproc, cetăţenii români, indiferent de limba lor maternă, pot să construiască împreună o ţară prosperă şi demnă. Fie ca sărbătoarea de astăzi să vă dea încredere şi noi energii, să vă aducă lumină în suflete, bucurie şi speranţă în comunitate!”, mai spune şeful statului.

Citește și: Reabilitarea Liceului de Muzică „Tudor Jarda” trebuie finalizate până în vară! În ce stadiu sunt lucrările

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.