Ioan Peteleu: Alooo! Domn’ primar Crețu? Cade zăpada!

159

Atenție! Cade zăpada… de pe acoperișul biroului dumneavoastră. De pe primărie… Da, da… Nu deschideți geamul, să nu vă speriați. Nu ieșiți în stradă. S-ar putea să vă cadă în cap. E multă! Cum ce? … Zăpada, e multă și grea! Aproape că v-a îngropat mașina. Da, da… mașina dumneavoastră. Cea cu care ați fost la schi în Austria… sau în Italia. Ce mai contează unde…

Da… Sigur că da… Nu-i nici o problemă! Pe dumneavoastră nu vă amendează nimeni dacă nu vă curățați trotuarul din fața primăriei. Cum? Nu numai că nu-l curățați, dar îl și blocați? A, da! Scuze. Am uitat că e moșia dumneavoastră și faceți ce vreți pe ea. Cum care moșie?! Bistrița, toată. Municipiul Bistrița. Sau nu sunteți dumneavoastră Crețu-vătaful?

Sigur că dumneavoastră sunteți! Știam eu… Sunteți inconfundabil. Nimeni altcineva nu putea să îngroape 7 milioane de euro (deocamdată) într-un deal și să nu-și lase niște bani pentru niște amărâte de parazăpezi sau o instalație de degivrare la acoperișul primăriei, ca să nu le cadă zăpada oamenilor pe cap. Aha… Am înțeles. Poporul să păstreze distanța. Nu vreți să treacă oricine pe sub fereastra dumneavoastră. Aveți păsărele… cuiburi de păsărele, la fereastră. E de înțeles atunci…

Poftim? Dacă o să cadă zăpada de pe acoperiș, blocați trotuarul? Aha… Pe aici nu se trece! Cool… Și nu se sperie nici păsărelele. Da… Sunteți foarte inventiv. Vă recomand să vă brevetați ideea, să nu v-o fure alți edili. Sau mă rog, dacă vor să o utilizeze, încasați și dumneavoastră niște bani din drepturi de autor. Vă mai rotunjiți veniturile că sunt foarte mici. Nu vă ajung banii nici de o lopată. Evident… Lopețile sunt scumpe în perioada asta.

Apropo, dom’ primar, băgați pe bugetul de anul ăsta un buldozeraș și o sărăriță… Ce mai contează la ce buget are Bistrița… Cum pentru ce? Nu, nu pentru ca să demolați primăria și să puneți sare pe ea… Doamne ferește! Unde ați mai sta la căldurică? Pentru zăpada care o să cadă de pe acoperișul primăriei, pe trotuar, iarna viitoare. Pregătiți-vă de pe acum. Nu mai lăsați iarna să vă ia prin surprindere. Hai că v-am dat idei…

Cum, nu vă mai interesează? Iarna viitoare o să fie ultima iarnă în primărie? Uau… Ce bine pentru bistrițeni! O să răsufle și ei ușurați. Poate rămânem doar cu pârtia și nu mai aruncați banii și pe scăldătoarea din deal. Dar bugetați oricum buldozerul și sărărița, că dacă-i mai delegați atribuțiile colegului dumneavoastră cât timp sunteți la schi în Austria, sigur o să aibă nevoie de ele.

Ha, ha, ha… Mă faceți să râd… Ați zis-o! Nu o să știe la ce să folosească buldozerașul și sărărița? Ha, ha, ha… Dar o să-l învățați dumneavoastră că vă pricepeți la toate. Cum? Nu pricepe? Haideți dom’ primar că sunteți răutăcios acum… Pe bune? L-ați lăsat și iarna asta în locul dumneavoastră și n-a curățat zăpada de pe acoperiș și trotuar? Asta nu e bine! Putea măcar să dea la lopată și să arunce niște sare cu mâna. Auziți? 
Oricum, merită să le cumpărați. Măcar o să aibă cu ce-și face poze… La poze se pricepe.

De fapt… Nu vă mai chinuiți să cumpărați buldozerașul și sărărița! Am uitat că trebuie să faceți achiziții publice și dumneavoastră v-ar trebui vreo trei ani să le cumpărați. Cel mai bine, mai cumpărați niște garduri metalice ca și cele pe care le-ați pus acum și îngrădiți toată primăria. Da, da… și panouri din alea cu „Atenție! Cade zăpadă“. E mai simplu. Ce mai atâtea proceduri? Astea le puteți lua prin „cumpărare directă”, de la prieteni. Sigur găsiți unul, doi, care fac așa ceva și toată lumea o să fie mulțumită.

Vai de mine! Doar nu v-ați supărat… Păi ce spuneam? Nu era mai bine dacă rămâneați la schi în Austria? De tot… Da, da, de tot… Până în 20 20… Doar nu stăteați în drum, nu? Aveați loc de popas, bani, prieteni, munte, pârtii adevărate…

Aici?! Doar zăpadă pe trotuar și nu are cine să o dea la o parte…

Ioan Peteleu, consilier municipal PNL

1 COMENTARIU

  1. NO SI CE SA-I FACA DOMNUL PRIMAR , SA STEA SA-I CADA LUI IN CAP, SAU CE ? ATI UITAT CUM A ZIS DOMNUL EX… BASESCU, FOSTUL DVS LIDER CAPITALIST … CA ” IARNA NU-I CA VARA „… ? Pacat ca nu vi s-a dat insarcinarea sa va ocupati personal de masurile de sigurantza stradala cu zapada si gheatza acumulata pe acoperisurile cladirilor … nu doar sa ” latrati ” ca un caine alungat cu pietre … !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here