HEMORAGIE în PSD! Mihai Tudose și Ecaterina Andronescu ar negocia cu Ponta plecarea din partid

234
sursa foto: realitatea.net

PSD condus de Liviu Dragnea se clatină! Conform Adevărul, care citează susrse politice, Ecaterina Andronescu şi Mihai Tudose negociază intens cu Victor Ponta trecerea de la PSD la Pro România. Fostul premier Victor Ponta va rupe încă 20 de parlamentari de la PSD, PMP şi ALDE şi ar putea înclina decisiv balanţa pentru debarcarea Guvernul Dăncilă, controlat de vechiul său rival Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse din PSD, Dragnea se teme că va pierde controlul în partid.

 

Fostul lider PSD Victor Ponta a demarat o campania masivă de racolări în Parlament. În numai câteva zile, Ponta a transferat patru deputaţi de la PSD şi unul de la PMP. Aceleaşi surse susţin că liderii PSD se aşteaptă să mai piardă încă 15 oameni , parlamentari care sunt nemulţumiţi de modul autoritar în care Liviu Dragnea conduce partidul.

Dacă „hemoragia“ din PSD va continua, sunt mari şanse ca majoritatea parlamentară să fie dinamitată, deci Guvernul Dăncilă este în pericol. În acest moment, PSD şi ALDE au o majoritate sigură, la care mai contribuie, tăcut, UDMR şi încă 10 parlamentari ai minorităţilor naţionale.

Totuşi, moţiunea de cenzură anunţată de PNL, suprapusă cu ofensiva declanşată de Ponta agită apele în PSD. Ponta negociază de ceva vreme cu mai mulţi parlamentari de la noi, dar avea problema dosarului. Acum, că a fost achitat, chiar şi în primă instanţă, s-a descătuşat.

“Ne aşteptăm să pierdem cam 20 de oameni, căci Ponta are încă priză în partid. Ştim că negociază şi cu nume importante din PSD“, a declarat pentru Adevărul, unul dintre vicepreşedinţii PSD.

 

Marius Vasilică

4 COMENTARII

  1. Daca PSD-ul se rupe-n doua, vor fi doua partide politice de stanga si efectiv la viitoarele alegeri, vor guverna ei fara nici o alta „aliantza politica ” .
    Oamenii nu voteaza ” un numar de membrii de partid ” ci … ” voteaza ” un partid, o linie politica , o ideologie , indiferent de numarul lor de membrii si alegerile se raporteaza proportional la partid ca entitate politica si nu ca numar de membrii …
    V-ati prins … ? Foarte simplu, daca va mere mintea…

  2. Ar trebui sa se rupa in 4 sau 5 si P(D)NL-istii, sau PP-listii, USR-istii, poate , poate, cine site . Exact cum zice mai sus, s-or coaliza impreuna dupa ce castiga alegerile si vor forma iara un partid foarte puternic, asa ca astazi .

  3. No… domnul Ponta, cand veti reusi sa dati jos actualul guvern si veti urca Dvs la butoanele de presedinte al tzarii , puneti-l prim-ministru pe domnul Basescu si o sa vedeti ca treburile se vor aseza pe un fagas de normalitate si vom fi vazuti bine si din Vest, nu numai din Est !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here