Sursa foto: Economica.net

De la 1 ianuarie 2023, Executivul Ungariei va majora pensiile cu 15%, a anunţat, marţi, premierul Viktor Orbán, potrivit Hirado.hu. Într-o înregistrare video, distribuită pe pagina sa de Facebook, Viktor Orbán a declarat că tocmai a semnat o hotărâre de guvern care prevede creşterea pensiilor cu 15%, de la 1 ianuarie.

„Criza energetică afectează întreaga Europă ca urmare a sancţiunilor greşite impuse de Bruxelles, iar acest lucru ne afectează şi ne deprimă şi pe noi”, a declarat Orbán, care a mai adăugat: „Noi, ungurii, ne protejăm familiile prin plafonarea preţurilor şi reducerea cheltuielilor la utilităţi”. Premierul a mai afirmat că, în timp ce ne apărăm, nu trebuie să uităm că Ungaria are obiective „măreţe” care trec peste momentele dificile.

Unul dintre aceste obiective este asigurarea ca pensionarii să poată trăi o viaţă „demnă” şi valoarea pensiilor să se menţină, a explicat Viktor Orbán. „Începând din anul 2010, în fiecare an am reuşit să atingem acest obiectiv. Acum, dacă de la 1 ianuarie majorăm pensiile cu 15%, vom face acest lucru din nou şi în 2023. Pensionarii pot conta pe noi!”, a subliniat premierul ungar, scrie Digi24.ro.

Citește și: Ionuț Simionca: România a jucat deplorabil meciul Schengen! Faceți ce trebuie pentru că aveți pârghii. Trebuie doar să vreți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.