Ionuț Simionca, secretarul general al PMP, spune că România a jucat deplorabil meciul Schengen, iar responsabilitatea este a președintelui Iohannis și a guvernanților. Însă, în loc să-și asume acest eșec și să facă o strategie pentru următoarea etapă, liderii politici de la PSD și PNL îi îndeamnă pe români să boicoteze firmele austriece.

„Cu toții suntem mâhniți și dezamăgiți de atitudinea Austriei. Folosind o analogie cu fotbalul, România a jucat deplorabil meciul Schengen și noi am pierdut. Austria ne-a faultat în careu, iar, la loviturile de la 11 metri, ați ratat cu poarta goală.

La fel cum în fotbal se schimbă antrenorul și jucătorii dacă echipa nu obține rezultatele așteptate, și în politică cei care eșuează trebuie să plece. În cazul ratării admiterii țării noastre în Schengen, responsabilitatea este a Președintelui României și a actualilor guvernanți.

În loc să își asume responsabilitatea eșecului și să facă o strategie pentru următoarea etapă, liderii politici de la PSD și PNL dau dovadă de maximă ipocrizie și nu fac altceva decât să îi îndemne pe români să boicoteze firmele austriece din țara noastră”, spune Simionca.

În opinia politicianului, statul este cel care are datoria să reacționeze prin utilizarea instrumentelor pe care le are la dispoziție în relațiile economice cu alte state, inclusiv cu firmele austriece, pentru a atinge obiectivele naționale.

„Românii pot folosi boicotul firmelor austriece ca formă personală de protest. Dar statul este cel care are datoria să reacționeze la această situație prin utilizarea instrumentelor pe care le are la dispoziție în relațiile economice cu alte state, inclusiv cu aceste firme, pentru a atinge obiectivele naționale, inclusiv accederea României în Spațiul Schengen.

Așadar, vă cer, stimați politicieni din PSD și PNL, să faceți ceva util. Și puteți să începeți, de exemplu, să plătiți pensiile românilor prin băncile românești, nu prin cele autriece, cum faceți acum.

Nu ne spuneți ce avem noi de făcut. Faceți voi ce trebuie pentru că aveți pârghii. Trebuie doar să vreți.

Doar dacă ne unim forțele și luptăm pentru drepturile noastre putem învinge!”, subliniază Ionuț Simionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.