Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că Executivul a început negocierile cu mediul de afaceri pentru creșterea salariului minim din 1 ianuarie 2023.

Oficialul român a declarat că situația este extrem de complicată, iar românii au nevoie de o mărire a salariului minim în acestă perioadă dificilă.

„Trebuie să găsim o soluție de majorare a salariului pentru că situația este extrem de complicată. Până la sfârșitul anului mi-am propus să am această discuție cu partenerii sociali astfel încât de la 1 ianuarie să intre în vigoare, dacă găsim o soluție să fie o majorare a salariului minim”, a declarat ministrul Marius Budăi la Antena 3.

Budăi a vorbit și despre pensiile românilor, precizând că procentul de 9,4% este un procent antiromânesc care practic contribuie la sărăcirea seniorilor României.

„Într-o analiză pe care am făcut-o la nivel de PNRR-ul ale statelor membre din Uniunea Europeană, dar și a legislațiilor naționale, nu am găsit absolut nicăieri, dar absolut nicăieri, o asemenea plafonare cu cheltuielile sociale. Suntem în dinamică cu discuțiile cu Uniunea Europeană”, a mai spus Marius Budăi.

Sursa: Antena3

Citește și: Firma „ascunsă” a primarului din Budacu de Jos a mai pușcat 1,5 milioane de lei pentru întreținerea drumurilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.