O orgă bună pentru începători este un instrument ideal pentru studenții care vor să înceapă educația muzicală. Suficient de ușoare pentru a fi transportate, cele mai bune modele de orgi îi pregătesc pe învățăcei abilitățile necesare pentru a trece ulterior la piane de dimensiuni mari. 

       În acest ghid al cumpărătorului, vei afla opțiunile cele mai optime, fie că ai nevoie de o orgă pentru un copil sau pentru un adult începător (nu este niciodată prea târziu să înveți să cânți). 

Cum să alegi o orgă pentru începători

       „Ce orgă ar trebui să cumpăr dacă sunt începător?” Aceasta este o întrebare care stă pe buzele tuturor celor care doresc să învețe un instrument nou, iar la această întrebare nu există un răspuns ușor. Răspunsul depinde, în mare parte, de obiectivele elevului. 

      Un student care dorește să-și compună propriile melodii are nevoi ușor diferite față de un student care intenționează să treacă de la o orgă la un pian.

      Acestea fiind spuse, o orgă bună pentru începători ar trebui să aibă următoarele caracteristici:

  1. Acțiune: Acțiunea descrie cât de bine răspund tastele de pe orgă sau pian atunci când sunt apăsate. Acțiunea fiecărui model de orgă variază ca fermitate și rezistență. Tastele neponderate sunt mai ușor de apăsat, în timp ce tastele ponderate răspund ca un pian tradițional, făcând o tastatură cu taste ponderate o orgă bună pentru începători.
  1. Compatibilitate MIDI: MIDI înseamnă „interfață digitală pentru instrumente muzicale”, un limbaj obișnuit pentru instrumente electronice care permite instrumentelor să „vorbească” între ele prin trimiterea și primirea semnalelor. Deși nu este o caracteristică necesară pentru o orgă muzicală pentru începători, compatibilitatea MIDI poate deveni mai importantă pentru un student dacă el sau ea se apucă de muzica electronică. Spre exemplu, orga electronică de la McMusic vine cu compatibilitate MIDI pentru studenții care doresc să compună.
  1. Conectivitate la computer: Multe dintre cele mai bune mărci de orgi oferă conectivitate la computer. Deși nu este necesară pentru a învăța să cânți, conexiunea la computer este o opțiune bună pentru studenții care intenționează să-și creeze propria muzică cu programe de compoziție muzicală. 
  1. Capacitatea de eșantionare/înregistrare: Ca și în cazul compatibilității MIDI și al conectivității la computer, opțiunile de eșantionare și de înregistrare sunt recomandate pentru studenții care doresc să-și creeze propriile compoziții muzicale.
  1. Stocare: Deși este o opțiune, stocarea la bord nu este necesară; În schimb, studenții pot descărca corecții software și sunete noi de la tastatură pe carduri micro-USB. 
  1. Input/Output: Intrarea audio la o orgă sau un pian digital este neobișnuită și folosește MIDI atunci când este disponibil aproape întotdeauna. Ieșirea de la orgă este o caracteristică mult mai importantă, deoarece permite utilizarea amplificatoarelor și a echipamentelor de înregistrare.
  1. Polifonia: Alte considerații includ polifonia (numărul de sunete pe care o orgă le produce la un moment dat) și multitimbralitatea (capacitatea orgii de a reda sunete precum tobe, coarde și suflate ca fundal sau completare a melodiei interpretate).
  1. Dimensiunea tastaturii: O orgă cu clape de pian de dimensiune completă și clape ponderate este poate cea mai bună orgă pentru a învăța pian pentru adulți. Cu toate acestea, astfel de tastaturi tind să aibă mai puține opțiuni de sunet. Pentru studenții interesați de muzica electronică, o orgă bună pentru începători are taste mai mici și neponderate, dar mai multe funcții de sunet.

      Indiferent dacă cumperi o orgă pentru copilul tău sau chiar pentru tine, pentru a-ți dezvolta o nouă latură sau un nou hobby, important este să fii perseverent și să nu lași orga să stea nefolosită într-un colț al camerei. Exersează și vei ajunge unde îți dorești!

Sursa foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.