Fostul primar al Bucureștiului, Gabriela Firea a criticat dur liderii USR-PLUS care au preluat primăriile capitalei, potrivit Mediafax.

„În cel mai mare sector – Sectorul 1 -, e jale! După ce că a prin fraudă, noul primar al dreptei unite împotriva oamenilor şi-a permis să taie finanţarea – pe modelul amicului Nicuşor -, a patru spitale importante nu doar pentru Bucureşti, ci pentru întreaga ţară: Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti – Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii şi Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Ea susţine că de aproape 20 de ani nimeni nu şi-a permis să taie alocaţiile bugetare de la spitale. „Un proiect criminal propus de noul primar şi votat de majoritatea PNL – USR Plus din Consiliul local Sector 1. De aproape 20 de ani, printr-o Hotărâre de Guvern, Primăriei Capitalei i s-au dat in administrare 19 spitale iar Primăriei Sectorului 1 alte 4 spitale. Nimeni, în toţi aceşti ani, nu şi-a permis să taie alocaţiile bugetare de la spitale! Dimpotrivă, s-au investit sute de milioane de euro în corpuri noi de clădiri, secţii noi, săli de operaţii, aparatură ultra-performantă, plus achitarea facturilor pentru utilităţi, pază, reparaţii, etc., ministerului Sănătăţii rămânându-i plata salariilor cadrelor medicale”, a mai scris fostul primar general pe reţeaua de socializare. Gabriela Firea le cere lui Orban, Barna, Cioloş să dea „dovadă de respect faţă de români”. „Comportaţi-vă ca nişte oameni, nu ca nişte roboţi politici care au în cap numai voturi şi, dacă alegerile sunt abia peste 4 ani, timp de 3 ani cauţionaţi prăpădul la guvern şi în primării! Credeţi că oamenii vor uita? Interveniţi urgent şi stopaţi, cu puterea politică pe care o aveţi, aceste nenorociri administrative ale noilor primari de dreapta pe care i-aţi validat”, a mai scris Firea. Ea l-a acuzat şi pe Nicuşor Dan că „a blocat personal construirea Spitalului Metropolitan – proiect la cheie, muncit 2 ani, cu fundaţie începută, a Pasajului Doamna Ghica – este aproape gata, a lucrărilor de la Prelungirea Ghencea, a oprit şi autobuzele şcolare”.

Citește și: Infecțiile cu HIV și hepatită riscă să explodeze în București

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here