Noul prefect al județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a depus jurământul, miercuri după amiaza. La învestirea în funcție au fost prezenți șefii deconcentratelor din județ, primari, consilieri judeţeni sau locali, dar și liderii organizației liberale bistrițene. 

După citirea  Hotărârii de Guvern privind exercitarea cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Bistrița-Năsăud de către Nechita-Stelian Dolha, semnată de premierul Ludovic Orban şi contrasemnată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost depus jurământul.

Eu, Dolha Nechita Stelian, numit în funcţia publică de prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud, prin Hotărârea Guvernului nr.886  din 10 decembrie 2019, depun următorul jurământ de credinţă: Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună credinţă tot ceea ce stăîn puterie şi priceperea mea pentru binel locuitorilor judeţului Bistriţa-Năsăud. Aşa să îmi ajute Dumnezeu”, a jurat, cu mâna pe Biblie şi Constituţie, prefectul Stelian Dolha.

După jurământ, el a mulţumit Guvernului României şi premierului Ludovic Orban pentru încrederea acordată.

Peste zece zile sunt 30 de ani de la Revoluţie şi sunt sigur că şi eu, şi dumneavoastră,  ne dorim să trăim într-o ţară aşa cum ei şi-ar fi dorit-o şi pentru care s-au jertfit. Cred că e momentul ca în România şi în judeţul Bistriţa-Năsăud să punem cetăţeanul în primul plan. Cu alte cuvinte, relaţia dintre stat şi cetăţean trebuie să arate altfel. Statul e în slujba cetăţeanului, şi nu invers. Am venit în această instituţie, pe această funcţie, să spun că se poate şi nu vreau să mai aud scuze că nu se poate. Voi fi un prefect implicat, şi nu unul de decor, şi asta v-o spun cu certitudine. Suntem cu toţii de acord să respectăm legile ţării, să-i respectăm pe cetăţeni, pentru că pentru asta s-a făcut, în 1989, Revoluţia„, a a spus Stelian Dolha.

Noul prefect a afirmat că este nevoie de profesionalizarea instituțiilor și a dat asigurări că implicarea sa în activitatea instituției pe care acum o conduce va fi una permanentă.

Trebuie să profesionalizăm instituțiile, cu prioritate. Voi fi, 24 din 24 ore implicat în această instituţie. Pentru că este prima dată când mă întâlnesc şi cu instituţiile deconcentrate în această formulă şi cu cele militarizate, le cer şi lor să facă asta. Avem nevoie de un judeţ care să facă performanţă, avem nevoie de un judeţ în care să existe, dacă vreţi, certitudinea că lucrurile se întâmplă aşa cum trebuie. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru încredere, pentru că aţi fost alături de mine, astăzi, la acest moment solemn, şi să vă asigur de toată colaborarea mea. Am nevoie de dumneavostră ca de partenerii mei, în toată această construcţie şi vă spun că lucrurile ar trebui să arate altfel. La sfârşit o să le mulţumesc, aşa e civilizat, fostului prefect, fostului subprefect, pentru activitatea depusă şi îi asigur şi pe ei de buna mea colaborare„, a a precizat Stelian Dolha.

1 COMENTARIU

  1. Pai, datorita instructiei scolare, calificarii si comptentelor profesionale, dintotdeauna a fost , acuma este si va fi si in continuare, CEL MAI POTRIVIT ACESTEI FUNCTII JUDETENE , in raport cu cei care AU FOST PANA ACUMA (si fara sa fie neaparat PNL-ist ) !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here