Fostul director economic în cadrul Ministerului Mediului, Dinu-Octavian Nicolescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupție, în luna aprilie 2020 Dinu-Octavian Nicolescu, în calitatea menţionată, printr-un intermediar, i-ar fi pretins unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 1.000.000 lei pentru a-şi exercita influenţa pe care acesta ar fi lăsat să se înţeleagă că o avea asupra unor funcţionari publici din cadrul Ministerului Mediului şi că i-ar determina pe aceştia să dispună anularea obligaţiilor fiscale, în valoare de 3.478.438 lei, pe care societatea omului de afaceri le avea de achitat către Administraţia Fondului pentru Mediu.


În contextul menţionat, în datele de 13 şi 14 aprilie 2020, Dinu-Octavian Nicolescu, prin acelaşi intermediar, ar fi primit în două tranşe (500.000 lei şi 495.000 lei) suma totală de 995.000 de lei, menţionează sursa citată.

„Pentru a disimula adevărata provenienţă a unei părţi din suma de bani primită cu titlu de mită (354.903 lei), inculpatul Dinu-Octavian Nicolescu ar fi efectuat mai multe depuneri bancare de numerar şi transferuri succesive de bani între conturile proprii”, precizează procurorii.

Potrivit DNA, în dosar au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra a două imobile şi asupra sumei de 25.000 euro, ridicată de la inculpat cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.