Fostul şef al Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, Sabin Ilieşi, condamnat anul trecut la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru trafic de influenţă a fost eliberat condiţionat zilele trecute, potrivit sentinţei pronunţate de Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Decizia instanţei este definitivă.

Ilieşi a ispăşit doar o treime din pedeapsa primită.

 

Dosarul privind solicitarea de liberare condiţionată depusă de Sabin Ilieşi a fost judecat în primă instanţă la Judecătoria Bistriţa, care pe 15 iunie a pronunţat o sentinţa favorabilă lui Sabin Ilieşi. În urma contestaţiei înaintate de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Bistriţa-Năsăud. Iniţial termenul stabilit pentru judecarea contestaţiei a fost 8 iulie 2015, dar ulterior s-a decis preschimbarea acestuia pentru 30 iunie.

„În baza art. 425/1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală: Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-DNA-Serviciul Teritorial Cluj împotriva Sentinţei penale nr. 1454 din 15.06.2015 pronunţată de Judecătoria Bistriţa în dosarul nr. 4866/190/2015. Stabileşte în favoarea av. Giurgean Anca Roxana 100 lei onorar avocaţial din oficiu, sumă care se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, este sentinţa Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

Potrivit Gândul, cât a stat în puşcărie, Ilieşi a scris două cărţi care au publicate la Editura Risoprint din Cluj: „Veniturile statului şi controlul financiar de stat” (2015), „Biruinţă în suferinţă” (2015).

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.