În urma rectificării bugetare, partidele vor primi și mai mulți bani. Biroul de presă al Guvernului a confirmat pentru Europa Liberă că Autoritatea Electorală Permanentă va primi în plus, după aprobarea rectificării bugetare, nu mai puțin de 24,4 milioane de lei.

Demersul vine în urma solicitării Autorității Electorale Permanente (AEP), care a cerut majorarea subvenției pentru partidele politice cu reprezentare parlamentară și locală.

Potrivit datelor AEP, partidele au cheltuit anul trecut doar jumătate din suma încasată ca subvenție la buget, iar peste 122 de milioane de lei au rămas în vistieria de partid. Situația financiară a arătat că partidele primesc mai mulți bani decât pot cheltui, dar banii publici au ajutat partidele să finanțeze masiv presa.

Bugetul AEP pentru 2022, din care funcționează instituția și se virează și subvenția pentru partide, este de 234 de milioane de lei. La acest buget se vor adăuga cele 24,4 milioane de lei.

Liderii marilor partide susțin anual că vor reduce semnificativ subvenția, dar datele oficiale arată că declarațiile sunt doar politice și nu au acoperire în realitate.

Citește și: Autoturism intrat în zidul unui imobil, în Livezile! Trei persoane, rănite

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.