Comisia juridică a Camerei Reprezentanţilor din SUA va solicita documente de la peste 60 de persoane şi organizaţii pentru a începe investigaţiile privind posibila obstrucţionare a justiţiei şi abuzul de putere exercitat de preşedintele Trump, a declarat duminică şeful comisiei, relatează Reuters.

Preşedintele comisiei, Jerrold Nadler, a declarat pentru postul tv ABC că va cere documente, printre altele, de la Departamentul de Justiţie, fiul preşedintelui, Donald Trump Jr., şi directorul financiar al companiei Trump, Allen Weisselberg.

„Vom iniţia investigaţii privind abuzuri de putere, corupţie … şi obstrucţionare a justiţiei. Este treaba noastră să protejăm statul de drept”, a spus Nadler.

„Este foarte clar că preşedintele a împiedicat justiţia”, a adăugat acesta.

El a spus că este prea devreme să se ia în considerare dacă va fi iniţiată procedura de demitere şi punere sub acuzare.

„Înainte de a lansa o procedură de impeachment împotriva cuiva, trebuie să convingi opinia publică americană că trebuie să se întâmple asta”, a spus el.1 COMENTARIU

  1. Pai daca in America se comit astfel de abuzuri… la ce va asteptati aici la noi ?
    Ne place noua sau nu, dar cine are ” bota si parul ” in mana… tare ma tem ca ala si ” conduce ” cu toata „democratia ” oficiala ori ïn ” paralel ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here