Deputat Stelian Dolha, co-președinte PNL Bistrița-Năsăud, consideră că, „Curtea de Conturi nu mai poate fi căpușată de clientela politică a PSD”.

„PSD i-a făcut astăzi cadou socrului premierului, așa, ca de despărțire un loc călduț în conducerea unei instituții fundamentale a statului român, Curtea de Conturi. Iar cadoul s-a făcut la vedere, fără ca vreunul dintre actorii piesei să se sinchisească să păstreze aparențele.
N-a făcut-o nici PSD căruia i se pare normal să-și arunce balastul la Curtea de Conturi și nici Ilie Sârbu care crede că după 22 de ani de politică i se cuvine măcar atât. Instituția în care s-a retras nu este însă o formă fără fond în care ajungi conducător doar pentru că „mai judeci încă normal, nu ai probleme deosebite de sănătate și simți că ești familiar cu locul”, ca să-l cităm pe noul vicepreședinte al Autorității de Audit a Curții de Conturi, Ilie Sârbu.
Este, dimpotrivă, o instituție esențială pusă să vegheze la buna cheltuire a banului public și care trebuie să sancționeaze derapajele celor care gestionează bugetele statului român ori ale administrațiilor locale.
Exact această instituție a fost aleasă de tata-socru pentru pre-pensionare. Deloc întâmplător, ținând cont că treaba lui va fi să verifice instituțiile conduse de oamenii guvernului ginerelui său, dar și administrațiile coordonate de cei cărora ginerele le-a fost șef de partid.
Așa cum nu e nici întâmplător faptul că încă de pe vremea când PSD a scăpat de Nicolae Văcăroiu făcându-l șef la Curtea de Conturi, acest partid s-a străduit să transforme instituția într-un loc al sinecurilor pentru expirații săi ori pentru rudele puternicilor partidului din toată țara.
Această practică trebuie să înceteze. Curtea de Conturi nu poate fi căpușată la nesfârșit iar ingerința politicienilor și a rudelor lor ar trebui reglementată prin legi clare”, a precizat Dolha într-un comunicat remis redacției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.