Discriminare sau dreptate? Ce prevede noua legea a pensiilor

73

Discriminare, nedreptate sau oportunitate „specială” pentru parlamentarii care îşi sacrifică salariul? Noua lege a pensiilor a stârnit nenumărate certuri între politicieni, dar şi multe comentarii din partea pensionarilor care consideră că sunt neîndreptăţiţi, acuzând chiar că ar exista o discriminare la pensie între omul de rând şi cel de rang înalt. Legea dezavantajează pensionarul de rând prin decalajul de pensie specială şi cea publică.

 

Noua lege a pensiilor va continua nedreptăţile făcute de legea aplicată în prezent şi va permite potentaţilor cu pensii speciale să cumuleze acest venit cu pensia publică, în timp ce pensionarii de rând nu vor putea cumula mai multe tipuri de pensii.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistriţa.

1 COMENTARIU

  1. Pai asa este cel mai corect sa fie reformulata atat Legea pensiilor , cat si a Salarizarilor .
    Nimeni nu este platit din banii depusi pentru pensii, ptr ca cei activi, sustin in plata pensionarii din vremea lor si asa mai departe, cei activi vor fi platiti de viitorii salariati si nimeni nu contabilizeaza contributiile pentru pensie, sa asigure pensiile pe cand vor iesi ei in viitor la pensie .
    De aceia, trebuie regandit un plafon mediu de referintza, un indicator, la care sa fie raportate atat salariile cat si pensiile si cand cresc salariile, cu acelasi raport sa creasca si pensiile, pentru ca altfel, in 10 ani de zile, o pensie ” nesimtzit de mare „… ramane una ” foarte modesta ” … fara sa mai zic de una mica… mica de tot si care in 10 ani aproape ca-l face sa moara de foame pe acel pensionar .
    Deci, ” UN PUNCT DE SALAR „… PENTRU CEI ACTIVI … SI ” UN PUNCT DE PENSIE ” PENTRU PENSIONARII sustinuti de catre cei activi, asa este cel mai corect . Stau si ma intreb daca se va aplica asta sau ba… ptr ca ” imbuibatii sistemului ” nu agreaza asa ceva .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here