Sursa foto: Bzi.ro

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Vasile Dîncu a precizat că retragerea atribuțiilor lui Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, “pentru delict de opinie este un act autoritarist și totalitar care aduce aminte de vremuri pe care le credeam demult apuse”.

El afirmă că măsura este un “abuz de putere” ce aduce în atenția PSD “necesitatea de a ne gândi inclusiv la modificări privind funcționarea guvernului și exercitarea răspunderii ministeriale”. Și avertizează: “cred că Doamna Ministru va avea înțelepciunea să revină asupra acestei decizii, altfel suntem obligați să cerem demisia ministrului și să renunțăm la colaborarea cu echipa sa”.

Intervenția lui Vasile Dîncu vine după ce, miercuri seară, a apărut pe surse informația – reluată de Florian Lixandru însuși – că urma “să se revină” asupra deciziei ministrului Deca de a-i retrage atribuțiile secretarului de stat PSD din Ministerul Educației.
În mesajul său de joi dimineață, Vasile Dîncu scrie:

“Am constatat cu stupefacție un comportament greu de înțeles al ministrului educației, doamna Ligia Deca, în ceea ce privește atitudinea față de partenerii de coaliție și față de beneficiarii și actorii din sistemul educațional.”
Reprezentantul PSD, care face parte din grupul de oameni politici care analizează proiectele de legi ale educației, afirmă acum că “nu pot înțelege secretomania legată de legile educației și nici disprețul pentru dialog și colaborare”. Despre aceleași legi, Vasile Dîncu spune: “Alături de colegii mei din PSD, am constatat că aprobarea urgentă, fără dezbatere, a acestor două legi este cea mai mare preocupare manifestă a ministrului, legând-o în mod fals de posibilitatea pierderii finanțărilor prevăzute de PNRR. “Cu tot respectul, vreau să-i amintesc ministrului educației că Planul Național de Redresare și Reziliență, unde România are prevăzută suma de 3,6 miliarde de euro doar pentru educație, nu cere noi legi ale educației”, a conchis Vasile Dîncu.

Citește și: Jumătate dintre bistrițeni n-au trecut de opt clase

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.