Datele provizorii ale Recensământului din 2022 arată că doar 10 la sută dintre bistrițeni au studii superioare. Aproape jumătate din populația județului nu a trecut de 8 clase.
Tot mai multe date colectate în timpul Recensământului din 2022 sunt făcute publice. Conform informațiilor furnizate de Direcția de Statistică Județeană BN, în ceea ce privește nivelul de studii, doar 10 la sută dintre bistrițeni au absolvit o facultate.

Aprroape jumătate din populația județului nostru nu a trecut de 8 clase. Unii deoarece încă nu au vârsta aferentă.

”Din totalul populației rezidente a județului Bistrița-Năsăud:

45,4% – au nivel scăzut de educație (preșcolar, primar, gimnazial sau fără școală absolvită)
43,8% – au nivel mediu (postliceal, liceal, profesional, învățământ complementar sau de ucenici)
10,8% – au nivel superior.
Din punctul de vedere al ponderii populaţiei rezidente cu nivel superior de educație, judeţul Bistrița-Năsăud se situează pe locul 28 în ierarhia judeţelor” se arată în raport.

Acest lucru se reflectă și în segmentul profesional. Astfel, mai puțin de jumătate din populația județului nostru muncește.

”Populația activă a județului Bistrița-Năsăud este de 129.606 persoane, fiind compusă din 122.544 persoane ocupate și din 7.062 șomeri.

Populația inactivă cuprinde 166.382 persoane, din care pensionarii și beneficiarii de ajutor social reprezintă 24,9%, iar elevii și studenții 19,7%.

Din punctul de vedere al ponderii populației ocupate în populaţia rezidentă a județului, judeţul BistrițaNăsăud se situează pe locul 13 în ierarhia judeţelor. Din punctul de vedere al ponderii populației șomere în populaţia rezidentă a județului, judeţul BistrițaNăsăud se situează pe locul 17 în ierarhia judeţelor” se arată în același raport. Județul nostru este și printre cele mai tinere județe din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.