Senatoarea Diana Șoșoacă a adresat o interpelare în plen, după scandalul Bâstroe. Lucrările de dragare au fost făcute în secret și așa cum deja Ucraina a ajunțat oficial, a existat un acord explicit al României și al Comisiei Europene, cu toate că intervențiile afectează rezervațiile din Delta Dunării. Scuza oficială este că Ucraina are nevoie de ieșiri alternative din cauza războiului și a faptului că porturile sunt blocate de ruși.

Senatoarea Diana Șoșoacă s-a dezlănțuit:

„Respectivul canal reprezintă o dispută mai veche a României cu Ucraina. Acesta a fost făcut pentru a lua României exclusivitatea în ceea ce privește accesul la gurile Dunării. În această privință, Ucraina și Rusia sunt în consens deplin. Respectivul canal e cât se poate de ilegal, producând daune atât mediului cât și canalului Chilia.

Este practic o forțare pentru devierea cursului Dunării spre Ucraina și colmatarea Brațului Chilia. Domnule Aurescu, prin această lucrare ați autorizat tot Canalul Bâstroe. E ceea ce își dorea Ucraina de mult timp. Să ne amintim cum Ucraina a mai blocat Dunărea scufundând nava Rostoe pe brațul Sulina, scoțând acel braț din uz mai mulți ani. Facilitați cedarea teritoroiului României către Ucraina. Tranzitarea canalului e o amenințare la adresa teritoriului României!”, a acuzat Diana Șoșoacă.

Citește și: Cazul liderului liberal Silviu Mănăstire a ajuns la Consiliul Europei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.