Cazul lui Silviu Mănăstire, lider PNL, a ajuns în atenția Consiliului Europei, după ce gestul său de a amenința jurnaliștii G4Media a fost condamnat de ONG-uri din țară și din străinătate.

Potrivit G4Media, toate detaliile au fost înregistrate pe Platforma pentru Protecția Jurnalismului și Siguranța Jurnaliștilor, a fost emisă o așa-numită alertă pentru echipa Consiliului responsabilă de Platformă, apoi acestea au ajuns la și Misiunea României de la Consiliu.

Miercuri, 22 februarie 2023, la o lună după ce cazul și reacțiile au fost puse pe platformă, a venit și un răspuns din partea autorităților de la București:

„România garantează, susține și protejează libertatea presei, un pilon esențial al oricărei democrații puternic înrădăcinate, și respectă dreptul fundamental al jurnaliștilor de a-și exercita profesia în deplină siguranță și independență. În același timp, România condamnă cu fermitate toate încercările de intimidare sau de influențare a activității jurnaliștilor și a instituțiilor media din România sau a exercitării drepturilor lor constituționale. Astfel de infracțiuni trebuie să fie aduse în fața justiției, iar autorii trebuie trași la răspundere. În cazul evidențiat prin prezenta alertă, Silviu Mănăstire nu mai ocupă funcția de secretar general adjunct al Partidului Național Liberal, întrucât a solicitat să fie eliberat din funcție.”

Continuarea pe G4Media, AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.