Deputatul Sighiartău vrea majorarea alocațiilor pentru copii

28

Deputatul PNL Robert Sighiartău  a depus o propunere legislativă pentru creșterea alocației pentru copii. Inițiativa alesului bistrițean face parte din pachetul de susținere a familiei.

 

Prima măsură pe care am propus-o din pachetul de susținere a familiei s-a materializat printr-o propunere legislativă pe care am depus-o săptămâna trecută la Camera Deputaților.

Propunerea este de majorare a cuantumului alocației cu 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 300 lei și cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 150 lei.

România se află, din nefericire, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința cuantumului alocației pentru copii.  Dacă în majoritatea acestor state alocația pornește de la peste 100 de euro, în România copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o sumă care nu acoperă decât într-o foarte mică măsură necesitățile unui copil.

În ultimii ani, această sumă de bani a rămas neschimbată, dar nu același lucru putem spune despre valoarea ei, care este în realitate mai mică, ținând cont de faptul că avem o inflație mare și o creștere a prețurilor pe măsură.

Astăzi, toți indicatorii arată că suntem într-un declin demografic, fenomenul fiind chiar îngrijorător. Plecarea masivă a tinerilor spre alte țări a produs o și mai mare problemă, pe care o resimțim la toate nivelurile societății.

Sporirea natalității prin diferite măsuri ferme și concrete trebuie să fie prioritate națională. Multe țări din imediata noastră vecinătate dezvoltă programe pragmatice și pe termen lung pentru a stimula natalitatea.

Este o datorie să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a avea generații bine pregătite pentru viață.

Banii alocați educației s-au dovedit a fi o investiție sigură pe termen lung peste tot în lume. Putem performa doar dacă investim mult în educația copiilor noștri.

Nu în ultimul rând, avem responsabilitatea să susținem concret familiile. Trebuie să fim conștienți că pentru a avea o Românie prosperă, avem nevoie de o dezvoltare sănătoasă a tinerelor generații. Familia este așezământul sigur pentru o societate puternică.

Măsurile pe care trebuie să le luăm sunt urgențe naționale. Dacă vorbim despre viitor, vorbim despre generațiile pe care le pregătim. Copiii și tinerii din România reprezintă, neîndoielnic, viitorul națiunii„, transmite deputatul bistrițean, într-un comunicat de presă.

1 COMENTARIU

  1. Pai da frate Sigartau… ca cine altcineva are o ” carutza ” de copii … de la biserica , trebuie sa-i ” care ” cel putin cu microbuzul… ? Asadar frate Sigartau, eu as propune si alocatii de macar acolo…2-300 de euroi lunar si cate un microbuz gratis , din banii publici, la fiecare familie care si-a marit „septelul ” la peste 7 sau 10 … ca vrem nu vrem, ” astia ” vor fi cei care vor muncii in viitor … ( era sa zic ca aici in Romania … ) si vor asigura pensiile … ( era sa zic ca NOUA … celor care le dam aceste alocatii, ii purtam in scoli si le facem tot felul de calificari din banii nostri publiciu, ca sa-si poata gasi servicii prin Europa… sau… America… ) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here