declaratie daniel suciu

Deputatul PSD Daniel Suciu a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că se impune demiterea sau demisia ministrului Sănătăţii, Victor Costache. Social democratul bistrițean susține că ministrul s-ar afla într-o situație de conflict de interese.

„Ministrul Sănătăţii trebuie să fie demis de urgenţă sau, cu aceeaşi urgenţă, trebuie să îşi dea demisia. Nu se poate ca, la trei zile după ce a fost numit ministru, acest domn, profesionist poate, să semneze un contract de muncă cu o clinică privată, iar la 11 zile să introducă această clinică privată în programele de sănătate. Este definiţia clară a conflictului de interese, care este şi penal, aşadar se impune de urgenţă ca acest ministru să plece la Sibiu, înapoi acasă. Nu ştiu dacă preşedintele Iohannis îl protejează, nu ştiu dacă Ludovic Orban îl protejează„, a declarat Daniel Suciu.

Deputatul social democrat susține că miza acestor numiri o reprezintă banii din programele naţionale de sănătate. „Care este miza privaţilor duşi de Ludovic Orban în fruntea Ministerului Sănătăţii? Cele 6,4 miliarde de lei pentru programele de sănătate, la această sumă trebuie să fie mufate şi clinicile private. (…) Nu există discuţii, nu există semne de întrebare, domnul ministru al Sănătăţii trebuie să plece înapoi acasă, la Sibiu, la preşedintele Klaus Iohannis, la Raluca Turcan, şi, dacă se poate, să îi ia şi pe ceilalţi din clinicile private pe care i-a adus la vârful Ministerului Sănătăţii”, a mai adăugat Daniel Suciu, care este de părere că în acest caz ar trebui să se sesizeze și Agenţia Naţională de Integritate. Suciu nu exclude nici inițierea unei moţiuni simple.

Să vedem dacă ANI se va sesiza şi cu privire la un ministru care a făcut, în ultimele trei luni, a înfăptuit clar definiţia conflictului de interese. Nu ştiu, vedem ce decizii vom lua, cu siguranţă ne putem gândi inclusiv la o moţiune simplă împotriva ministrului. Dar, repet: până a ajunge la o moţiune şi la alte sesizări, se impune de urgenţă demiterea sau demisia ministrului Sănătăţii”, a mai declarat deputatul PSD.

Fostul vicepremier al României mai adaugă că, în opinia sa, proiectul de ordonanţă care este în transparenţă publică trebuie să fie retras de urgenţă şi discutat cu toţi actorii din sistemul de sănătate. ”Reacția sindicatelor din Sănătate este extrem de clară. Nu se poate ca acest proiect de ordonanță să fie dus la bun sfârșit, pentru că asta, într-un final, va însemna mai pușini bani pentru sistemul public, mai mulți bani pentru cel privat șipunctul terminus este desființarea și închiderea a multor spitale. Asta se dorește de fapt”, mai susține Suciu.

”Nu vom accepta niciodată, dar niciodată, privatizarea sistemului de sănătate românesc”, a încheiat Suciu.

1 COMENTARIU

  1. Ma … puneti mana pe lege si studiati-o si nu mai tot pomeniti de ” demisii „. Stiti bine ca sunt unilaterale si ca nimeni nu poate fi fortzat sa si-o depuna, iar odata depusa, nimeni nu poate fi „oprit ” din decizia luata … tot unilateral, cu diferentza ca cei cu demnitate publica, trebuie mai intai sa depuna un preaviz … anume … ptr ca nu pot lasa ” locomotiva … ruland pe calea ferata fara conductor „…
    Sunt prevederi legale, prin are cei necorespunzatori, sa fie ” dati afara ” ( adica demisi ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here