În Şcoala Gimnazială „Dsida Jenő” din localitatea Viţa, comuna Nuşeni sunt numeroase probleme care împiedica decurgerea în condiții optime a procesului de educație pentru copiii și elevii care frecventează această instituție de învățământ. Vom enumera doar câteva din aceste impedimente, împreună cu apelul nostru către autoritatea locală de a face toate demersurile necesare spre rezolvarea acestora, în vederea creerii unui ambient propice, sănătos şi plăcut pentru desfăşurarea actului educaţional.

Școala are o centrală proprie pe lemne, care funcționează fără verificarea periodică. Lipsa acestei verificări se datorează faptului că documentele tehnice nu au fost predate de către administraţia locală reprezentanților școlii din Vița. De asemenea diferiții specialiști în această temă, chemați de conducerea școlii refuză să autorizeze funcționarea centralei fără documentele tehnice necesare. Această situație a dus la faptul că în anii trecuți centrala a funcționat cu riscuri majore de incendii. Totodată s-a constatat că defecțiunile de montaj a centralei și a hornului aferent,  au dus la carbonizarea grinzilor din acoperiș (vezi foto). Credem că sunt motive suficiente pentru a vă alarma și a lua toate măsurile de remediere a situației. Vă amintim, că fără funcționarea centralei nu sunt create condițiile necesare pentru desfășurarea activităților în școală, copiii fiind expuși înbolnăvirii.

De asemenea mai sunt şi alte probleme nerezolvate, cum ar fi gardul şcolii, decontarea navetei cadrelor didactice, lipsa de comunicare între Consiliul Local, reprezentat de domnul primar și conducerea școlii. Rugăm autorităţile administraţiei locale să respecte legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte întreţinerea şi finanţarea şcolii,  și să aibă în vedere prioritatea copiilor în acestă situație față de ambiții personale.

Totodată rugăm autorităţile judeţene competente, în această speță, să ia măsurile corespunzătoare legii pentru soluționarea acestui caz.

 

Décsei Atilla,

preşedinte UDMR organizaţia judeţeană Bistriţa-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here