PSD consideră că Guvernulul Orban a numit ilegal 24 de prefecţi din cei 28 numiți în funcții, în acest caz existând posibilitatea de a se ajunge în instanța de contencios-administrativ, susține deputatul Daniel Suciu.

Din cei 28 de prefecţi care au fost numiţi aşa, noaptea ca hoţii, mulţi dintre ei, 24, au fost numiţi, din punctul nostru de vedere, ilegal. Ca un element de noutate, să ştiţi că cel puţin un aviz se dădea acolo, pe loc, de la Guvern, de pe un calculator aflat în sala unde se ţine şedinţa de guvern. Mulţi dintre ei nu puteau ocupa această funcţie, conform legii”, a declarat Suciu.

În ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud, Suciu a completat: ”Există o interpretare a Codului Administrativ care spune următorul lucru: unui parlamentar sau unui fost deputat care a avut un mandat complet, i se echivalează această calitate cu calitatea de a fi absolvit cursul de înalți funcționari publici, deci cu un mandat de deputat se consideră că au absolvit cursul. Ceea ce i se aplică domnului Stelian Dolha. Doar că atunci, dacă acest lucru însemna că putea să ocupe funcția de prefect, îl întreb de ce a mai fost nevoit să se angajeze la grupul senatorial al PNL. Evident, fără concurs. Poziția de funcționar public parlamentar nu este asimilată poziției de funcționar public. Un funcționar public dă concurs, dă examen. Deci oarecum domnul Dolha este detașat, dar cu un mare semn de întrebare, de la grupul senatorial al PNL pe funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud”.

Secretarul general adjunct al PSD a mai adăugat că în aceste cazuri s-a făcut procedură prealabilă către Guvernul României. ”Le-am atras atenţia să revină asupra acestor numiri, în caz contrar vom ataca în contencios-administrativ, adică atacă cei care au făcut plângerea prealabilă, cei interesaţi. Eu vă spun că există riscul major ca instanţa de judecată să zică: ‘înapoi, băieţi, că nu e prea bine ce aţi făcut’. 24 din cei 28„, a precizat Daniel Suciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here