Dacian Julien Cioloș un cameleon mincinos

276

A trecut deja o săptămână de la apariția dezvăluirilor care-l distrug  ca om politic pe Dacian Julien Cioloș unul dintre reprezentanții a ceea ce noi numim statul paralel sau în engleză ”deepstate”. Am așteptat în tot acest timp ca mincinosul dovedit Cioloș să-și ceară scuze opiniei publice pe care a mințit-o și a manipulat-o de atâta amar devreme.

Dar să recapitulăm faptele. Încă din facultate de când era student la USAMV Cluj,țărănușul urbanizat forțat Dacian Cioloș făcea pe sindicalistul bun de gurătipic al anilor `90 când odată cu revoluția au urcat la suprafața viețiisociale și toate gunoaiele oportuniste, a intrat în Uniunea Vatra Românească.Mânat de o sete ucigătoare de parvenire, tănărul Julien figurează deja în 23noiembrie 1990 drept președinte al comisiei de cenzori a Asociației JunimeaVatra Românească care era organizația de tineret și rezerva de cadre tinerepentru Uniunea Vatra Românească. Trei ani mai târziu, în mai 1993, DacianCioloș a fost ales vicepreședinte al Asociației Junimea Vatra Românească. Doiani mai târziu, după o muncă asiduă, Dacian Cioloș, numit în batjocură de cătrecolegii săi ”Cioleu” pentru că avea darul să mistifice realitatea este primitîn organizația de tineret a PUNR pentru ca în luna septembrie 1995 să fie alesîn funcția de președinte al PUNR – organizația de tineret. Sigur, acestelucruri s-au întâmplat de mult, dar ghinion, s-au întâmplat. La sfârșitulanului 1995, Dacian Cioloș pleacă în Franța în noua misiune ce i s-a trasat.

În țară,PUNR-ul și Uniunea Vatra Românească erau tot mai prost văzute fiind consideratealături de PRM ca principalele piedici pentru accederea României în UE și NATO.Ambele partide s-au opus semnării tratatelor de bază cu Ungaria și Ucraina fărăde care nu puteam să intrăm în NATO, aceasta fiind o condiție sine qua non pusă de alianța nordatlantică pentru aderarea României. Să ne aducem aminte că în alegerileprezindențiale din anul 2000, românii au trebuit să aleagă între Corneliu Vadim Tudor, președintele PRM care înghițise deja PUNR-ul și Ion Iliescu,președintele PSD. De altfel, vecina noastră Ungaria a fost admisă în NATO în1997 cu șapte ani înaintea României, lucru de care trebuie să fie blamate înprimul rând cele două partide ultra-naționaliste PRM și PUNR. Aici a activat înJunimea Vatra Românească și în PUNR – partidul creat de Uniunea VatraRomânească timp de aproape șase ani, DacianJulien Cioloș. Iar acum minte ca un porc de câine că nici n-a făcut parte dinaceste organizații când el a îndeplinit în tot acest timp numai funcții deconducere. Ce nerușinat, ce nenorocit de om. Dar să vedem de unde vine acestCioleu. Dacian Julien Cioloș s-a născut în comuna Pericei, județul Sălaj înfamilia unor milițieni, atât tatăl, cât și mama sa au lucrat în miliția Sălaj.A fost sprijinit de mic de unchiul său, sinistrul general Virgil Ardelean carea ajuns șef al poliției Cluj-Napoca, apoi șef al poliției Capitalei și un numărenorm de ani șef al temutului serviciu secret de informații al MAI, unitateafiind denumită colocvial 0215. Virgil Ardelean, poreclit ”Vulpea” l-a susținutîn totți acești ani pe tânărul Cioloș începând cu pachetele care i le aducealui Cioloș din Sălaj când mititelul era student și pâna la punerea în scenă adosarului în care Decebal Traian Remeș a fost trimis la închisoare pentru a-iface pârtie nepoțelului Cioleu pentru funcția de comisar european pentruagricultură, unde prima nominalizare îl viza pe Remeș.

Datorită relațiilor excepționale între Ioan Rus și Virgil Ardelean și fostul ministru de Interne l-a  susținut din umbră pe Cioloș și atunci când a ajuns premier, și atunci când a fost propus pentru funcția de comisar european.  Cu alte cuvinte, tot establishment-ul clujean reprezentat de Ioan Rus ca lider, l-a susținut pe mincinosul din Sălaj.

Eu tot stau și mă întreb cum de mai are tupeul acest mincinos și extremist să-și scoată nasul în stradă. Există o singură explicație. Cioloș nu-și aparține, el trebuie să execute dispozițiile și ordinele primite de la păpușarii lui. Ar trebui să fie un pic îngrijorat, nu cred că își va putea înregistra partidul de buzunar. De ce? Gazeta de Bistrița a publicat un articol genial tot săptămâna trecută. ”Blonda lui Mihai Răzvan Ungureanu”, fostul șef al SIE a intervenit în procesul deschis de Cioloș la TMB pentru înregistrarea partidului său Mișcarea România Împreună în contradictoriu cu acesta. Deci ce avem aici? ”Feblețea” fostului director SIE și om al lui Iohannis se împotrivește înregistrării partidului lui Cioloș. Foarte bine. Intărâtă-i Drace pe amândoi!

P.S. I-aș atrage atenția lui Cioloș care se numea doar Dacian înainte de stagiul în Franța ce a pățit un alt Julien celebru – Julien Sorel -.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here