Codul administrativ, supus la vot în Camera Deputaților

87

Proiectul de lege privind Codul administrativ va fi votat astăzi în Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Acesta prevede, printre altele, eliminarea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în administraţia locală, dar şi instituirea de pensii speciale pentru aleşii locali. 

 

Eliminirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în prefecturi, primării, consilii judeţene şi locale şi cum vor fi montate plăcuţele bilingve se regăsesc printre prevederile proiectului legislativ şi decizia finală o vom afla astăzi, după ce deputații își vor exprima votul.

Senatul a adoptat şi prevederea care se referă la pensiile speciale ale aleşilor locali, la încetarea mandatului, care vor fi suportate din bugetul de stat.

Mai exact, prevederea face referire la persoanele care au fost alese începând cu anul 1992, de către cetăţeni prin vot secret, direct şi liber exprimat, respectiv primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, care îndeplinesc condiţiile vârstei de pensionare şi care au dreptul la încetarea mandatului, la o indemnizaţie pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here