Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a criticat dur rezoluția Parlamentului olandez, după ce a votat împotriva aderării țării noastre în Schengen.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, referitor la rezoluţia votată de Parlamentul olandez împotriva aderării ţării noastre şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, că este o acţiune din interes politic. „Eu nu voi accepta şi nu cred că vreun român poate să accepte, până la urmă, o jignire faţă de România şi români, fără niciun motiv sustenabil”, a adăugat liderul social-democraţilor, potrivit News.ro.

„România îndeplineşte toate cerinţele tehnice de a intra în Spaţiul Schengen. Cineva dintr-un interes politic se opune intrării României în Spaţiul Schengen. Cred că această nedreptate nu trebuie să se întâmple din nou faţă de România. Avem acest drept, ne-am câştigat acest drept şi cred că întregile familii europene care ne reprezintă şi aţi văzut că familia social-democrată europeană fără excepţie a votat pentru intrarea României în Schengen, în Parlamentul Europena, trebuie să urmeze acest exemplu şi să nu ne facă din nou o nedreptate. Această eventuală nedreptate ne-ar îndrepta către o direcţie pe care nu ne-o dorim”, a declarat Marcel Ciolacu, joi la Târgu Jiu.

Liderul PSD a mai spus că nu poate accepta o astfel de jignire, referindu-se la rezoluţia votată de parlamentul olandez împotriva aderării României la Schengen.

„Repet, România a pus umărul, într-un moment foarte dificil al Europei, atunci când Rusia a atacat Ucraina. Dacă România nu s-ar fi implicat şi arma de a declanşa o criză alimentară, în special în nordul Africii a lui Putin, ar fi fost pusă pe primul loc. Am vrut să fiu foarte clar şi foarte bine înţeles că eu nu voi accepta şi nu cred că vreun român poate să accepte până la urmă o jignire faţă de România şi români, fără niciun motiv sustenabil”, a completat Ciolacu.

În schimb, premierul Nicolae Ciucă a precizat, întrebat dacă ar trebui să fim îngrijoraţi că parlamentul olandez a votat o rezoluţie împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen, că „nu ne îngrijorează deloc” acest lucru, deoarece ţara noastră „a făcut tot ce era necesar pentru a îndeplini toate cerinţele tehnice pentru a accede în Spaţiul Schengen”.

Parlamentul olandez a votat, joi, o rezoluţie împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. În document se face referire la „corupţia persistentă” şi „problemele persistente legate de crima organizată”. Parlamentarii solicită Guvernului investigaţii suplimentare privind supravegherea frontierelor de către România şi Bulgaria, scrie știripesurse.ro.

Citește și: Firmă din Bistrița-Năsăud, amendată de polițiștii de la Imigrări

1 COMENTARIU

  1. Cât adevăr este în zicala „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“. Ciolacu face pe grozavul si spune că nu va accepta „o jignire faţă de România şi români” după ce Parlamentul olandez a votat împotriva aderării României la Schengen. Argumentu lui Ciolacu este că „România îndeplineşte toate cerinţele TEHNICE de a intra în Spaţiul Schengen.” Numai ca în documentul Parlamentului olandez se face referire la „corupţia persistentă” şi „problemele persistente legate de crima organizată”. Referitor la „corupţia persistentă” tocmai Marcel Ciolacu- Liderul PSD are certificat de luptător cu merite deosebite, deși în Buzău n-a fost nicio revoluție. Cu toate astea PSD-ul a tras sforile prin secretarul de stat pentru revoluționari, declarând Buzăul oraș-martir al revoluției din 1989 tocmai pentru a permite eliberarea de certificate pentru șmecherii din partid – între care și Ciolacu. Astfel , actualul președinte al PSD și-a scos certificat de luptător cu merite deosebite, a primit pământ gratis și poate obține oricând o indemnizație de 6.000 de lei lunar pentru „faptele de eroism” de la căderea lui Ceaușescu.
    Vezi: https://www.mediafax.ro/politic/ciolacu-cautat-la-dosarul-de-revolutionar-usr-a-deschis-proces-pentru-desecretizare-21250574
    Prin urmare pentru aderarea României la Schengen nu-i suficientă îndeplinirea conditiilor tehnice. Mai trebuie înlăturate coruptia si impostura de la vârful clasei politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.