Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale, nu-și dezminte gena de securist. Cea din familie. Tatăl actualului ministru al Apărării Naționale a fost ofițer superior în cadrul Securității române în cadrul Direcției a patra Contrainformații Militare care era subordonată direct secției militare a CC al PCR și deci implicit în cea a secretarului general al PCR „tovarășului” Nicolae Ceaușescu.

Ce democrație minunată avem în România n-a avut PSD, partid care se laudă cu ce însemnata resursa umană are, să-l înlocuiască pe Vasile Dîncu decât cu fiul colonelului de Securitate Tîlvăr. Și asta sub ochii noștri la 33 de ani de la Revoluție.

După un mandat cenușiu ca fața lui Tîlvăr, în care a aprobat toate comenzile americane de armament pe care noi le plătim în avans și o să le recepționăm la calendele grecești, și care sunt în marea lor majoritate uzate moral, și care nu ne sunt de folos nici acum și nici în viitor, s-a gândit să mai dea o lovitură, să revoluționeze actuala DGIA. Dar de ce acum și de ce DGIA? Sunt întrebări legitime.

De la revoluție încoace DGIA s-a remarcat ca un serviciu profesionist care și-a îndeplinit misiunile primite de la conducerea statului. Și cred că ceea ce este mai interesant este cum te văd dușmanii nu lingușitorii de doi bani.
Astfel, la sfârșitul anului 2021 Ruslan Puhov directorul Centrului pentru Analiza Strategiilor și Tehnologiilor din Moscova scria: „Ne place să ironizăm România, în general și în particular, pentru că are patru servicii speciale, însă, în fapt, România dispune de un serviciu foarte puternic în sectorul spionajului militar, mai ales în ceea ce ține de rețeaua de agenți speciali”.

Potrivit lui Puhov, școala NATO de spionaj militar este în România. Potrivit lui Puhov spionii DGIA au acționat cu succes în Afganistan pentru forțele americane și DGIA a informat prima înainte de 2014 intenția lui Putin de a cuceri Peninsula Crimeea, ceea ce s-a întâmplat.

Și asta o spun rușii. Deci e clar că DGIA care nici n-a apărut în lumina reflectoarelor ca SRI și SIE este o valoare a statului român care acționează așa cum îi stă bine unui serviciu secret în liniște. Și atunci dacă un lucru merge bine atunci de ce să-l schimbi?

Stați liniștiți n-a fost ideea lui Tîlvăr, el e un prostănac simpatic, are pregătire de filolog, a terminat facultatea de limbi străine. După ce a devenit mare expert în limbi străine, nu știm care, vrânceanul Tîlvăr a absolvit Colegiul Național de Apărare și Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

Ca orice om politic de doi lei din România, ca să ai acces la orice funcție importantă în stat trebuie să absolvi măcar una din instituțiile pomenite mai sus. Tîlvăr harnic le-a absolvit pe amândouă ca să facă probabil impresie bună băieților din SRI care le și patronează. Și uite așa cu o baghetă magică un profesoraș de limbi străine din Vrancea, comuna Urechești, după ce a absolvit cu brio instituțiile securistice, pardon, sereiste a fost considerat capabil să conducă Ministerul Apărării Naționale În timp ce ne confruntăm cu războiul din Ucraina la graniță în locul lui Vasile Dîncu care a fost mazilit la cererea americanilor deoarece a avut o declarație plină de bun simț că ar trebui să ne gândim la pace vis a vis de conflictul din Ucraina. Și pentru că tot vorbim de Ucraina acesta este răspunsul la întrebarea de ce acum.

Mult așteptata ofensivă ucraineană s-a împotmolit iremediabil. Urmează iarna și  contraofensiva rusească. Deci din Ucraina nu vom avea vești bune, iar americanii sunt și ei disperați. În câteva luni vom trece de borna de doi ani de conflict, cu o țară, Ucraina însângerată și cu o economie distrusă și o țară SUA care nu mai are chef și/sau putere să plătească facturile tot mai exorbitante ale Ucrainei.

De aceea valoarea informațiilor aduse de DGIA crește exponențial. Problema este pentru americani că din cauza actualei subordonări a DGIA în cadrul MApN și al protocoalelor de securitate, serviciul secret al armatei nu este la ordinul direct al americanilor, nu „livrează” cum ar vrea ei.

Noua structură care ar fi  fost creată ar fi scos DGIA din subordinea Ministerului Apărări Naționale și ar fi fost pusă sub controlul absolut teoretic al Parlamentului României așa cum sunt controlate și SRI și SIE. Hai că mă apucă râsul. Unde e controlul civil al SRI și SIE? Măcar acum DGIA e controlată de militari  patrioți și buni români.

Noul serviciu DGIA ar primi un șef de fațadă, după care funcțiile executive ar fi ocupate de băieții din SRI. Care știm pentru cine lucrează, că doar nu pentru România, ci pentru marele nostru aliat SUA care este tot mai stresat si stresant .

Din fericire proiectul lui Tîlvăr a fost retras de pe site-ul Ministerului Apărării Naționale. Deocamdată patrioții au învins. Nu știm pentru câtă vreme.

Sa facem o completare un PS la editorial : un prieten m a sunat azi dimineața sa mi spună ca Tâlvar senior securistul a fost prieten de familie cu tatăl lui Marcel Ciolacu care a fost pilot militar și șeful unității militare de aviatie de la Bobocu . Angel Talvar și Marcel Ciolacu se știu de o grămada de ani și este clar ca inițiativa lui Talvar de transformare a DGIA nu putea veni decât prin gura aurita a lui Ciolacu !

Liviu Man

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.