Împreună cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, Ioan Turc, primarul Bistriței, au parafat la București contractul de finanțare a restaurării Cetății Medievale a Bistriței, care va fi inclusă în Ruta Cetăților.

„Fiind vorba de un perimetru foarte iubit de bistrițeni și cu un potențial turistic deosebit, aria adiacentă vechiului zid al cetății va fi revitalizată și pusă în valoare, iar în proximitatea Turnului Dogarilor va fi amenajată o zonă de spectacole în aer liber și un teatru de vară”, a anunțat edilul din Bistrița.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, Ioan Turc a anunțat că studiul de fezabilitate pentru reabilitarea Liceului Tehnologic Agricol a fost finalizat.

Consiliul Tehnico-Economic al Primăriei municipiului a avizat favorabil studiul de fezabilitate privind realizarea lucrărilor de îmbunătățire a eficienței energetice la 5 corpuri ale Liceului Tehnologic Agricol Bistrița, prima unitate de acest profil înființată în Transilvania.

Proiectul are finanțare asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, la valoarea totală de 21.046.805,29 lei (inclusiv TVA) contribuția municipalității fiind de 6.268.418,91 lei cu TVA. Reabilitarea obiectivului cuprinde sediul vechi al liceului, clădirea administrativă + cantina, atelierul școlar, școala nouă cu internatul, o anexă și spălătoria. Studiul de fezabilitate va fi supus aprobării consilierilor municipali în proxima ședință a legislativului local.

Citește și: Incendiu violent la o bucătărie de vară din Dumbrăvița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.