Pompierii militari din cadrul Stației Beclean au fost direcționați, miercuri dimineața, în urma unui apel pe numărul unic de urgență 112, la un incendiu izbucnit la o anexă situată pe raza localității Dumbrăvița. La locul indicat, au fost direcționate succesiv trei echipaje pompieri militari, două cu autospeciale de stingere și o ambulanță de prim ajutor SMURD. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Intervenția a durat aproximativ 90 de minute. S-au salvat o casă învecinată (nelocuită) și casa proprietarului, un grajd și o bucătărie de vară, amplasate foarte aproape de locul manifestării generalizate incendiului.

Prima intervenție a fost asigurată de săteni, cu mijloace de primă intervenție, ulterior sprijinită de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din Spermezeu și Căianu Mic, cu o autospecială de stingere a incendiilor, respectiv o cisternă de apă.

În urma incendiului, au ars un imobil, pe o suprafață de aproximativ 80 mp – amplasat între mai multe imobile – atelier pentru producerea hamurilor pentru cai, materiale textile și mai multe mașini de prelucrare depozitate în interiorul clădirii. După finalizarea intervenției și înlăturarea elementelor de construcție care prezentau riscul prăbușirii, în urma cercetării de la fața locului, s-a stabilit faptul că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un coș de fum neprotejat termic față de materiale care se pot aprinde ușor (coșul de fum evacua fumul de la o sobă fără acumulare de căldură – metalică).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.