Investițiițe străine directe în România, în primele 8 luni ale anului 2020, au fost de  1,4 mld. euro. Sumele trimise de români acasă în aceeași perioadă de timp întrec suma investițiilor străine directe.

Românii au trimis în țară, în primele 8 luni ale anului curent, 2,3 mld. euro, scrie stiripesurse.ro. Ei rămân cei mai mari investitori „străini“ în România.

Graţie banilor lor, cursul leu/euro s-a depreciat ne­sem­ni­ficativ, cu doar 2% de la începutul anu­lui până la final de octombrie, iar defi­citul de cont curent rămâne finanţabil, informează Mediafax.

În ultimii zece ani, românii din stră­inătate au trimis acasă 37,3 mld. euro, faţă de 34,5 mld. eu­ro, cât au în­semnat sol­dul inves­tiţiilor stră­ine, potrivit da­telor BNR, prelu­crate de ZF.

De asemenea, de la aderarea Ro­mâ­niei la UE, la 1 ia­nuarie 2007, ro­mâ­nii care au avut li­bertatea de a că­lă­tori şi de a lucra în afara ţării au trimis acasă (până în au­gust curent) 56,8 mld. euro. Sumele nete pri­mite de România de la UE (sume pri­mite minus contribuţia României la bu­getul comunitar) au fost, în aceeaşi perioadă de timp, de 39,6 mld. euro.

1 COMENTARIU

  1. Daaaa… i-au trimis familiilor lor, nu statului roman ! Ba mai mult, cand a dat ” dr-acu-n ei ” … cu virusii astia, toti au fugit inapoi in tzara sa-i trateze Romania pe banii nostri publici, nu tzara unde au facut ” euroii „… si unde au prestat munca pentru si in folosul alora … ! Mai terminati cu teoriasi cu prostia asta !
    Daca au fost ” trimisi in tzara „… de taxele prostale, au beneficiat societatile private care au facut acest lucru, nicidecum tatul roman . Tot la fel si cu ” schimbul valutar ” …care s-a facut la case de schimb vautar sau banci … tot private si/sau cu capital strain si nicidecum ale statului roman .
    Ma mult… aducand valuta in tzara, ne-au ” spart ” toate preturile comerciale peste tot, ne-au „stricat ” toti doctorii si mesterii si meseriasii unor servicii publice, toate preturile la caminele pentru batrani ori crese si gradinite … unde avand euroi, nu le-au pasat de preturile foarte ridicate impuse de prestatorii astfel de servicii… !
    ASTA AU FACUT CEI CARE AU ADUS EUROI IN TZARA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here